10.6°C, 5Bft. Inloggen

Nabeschouwing Westelijke Regatta

Wedstrijdroeiverslag - 25 mei 2023 - 13:47 - Door Lotte Beukers

Kort maar krachtig, was de wind dat maar

We zijn alweer een paar dagen verder en iedereen is inmiddels alweer hard aan het trainen voor de volgende wedstrijden van volgend weekend, namelijk de ARB bosbaanwedstrijden. Maar afgelopen weekend was het toch echt tijd voor de Westelijke Regatta op de Waait Altijd Baan. Proteus zelf had 37 inschrijvingen, wat ongetwijfeld meer was dan dat er kamprechters aanwezig waren. De kamprechters moeten namelijk van heinde en verre komen in Nederland, of zelfs uit het buitenland. Dit leverde wat gekke taferelen op. Zo is de Amber jammer genoeg op een reddingsboot gevaren, die door het MoBo-tekort niet bevaren werd door een niet KNRB mobovaarder. Gelukkig wordt er op 30 mei weer een nieuwe skiff gedoopt, eentje eraf en eentje erbij.

Maar door al dit drama was de pret toch niet te drukken die bij sommige bootjes ontstond. Want het is weer zover: Proteus mag na deze wedstrijd weer 6 blikken erbij zetten in het telraam. Zo blikten in het HDev2x veld Jim en Kjel, naar eigen woorden was dit super episch, ze lagen vanuit de start al gelijk een bootlengte voor. En op een of andere magische manier kunnen ze met wind tegen heel hard starten. Hoewel ze zelf de hele tijd verbaasd zijn over hun prestatie, is hun coach Sanne dat totaal niet, want die heeft telkens dromen over hun prestaties. Dus mocht je willen weten of je een epische wedstrijd gaat varen, contact dan waarzegster Sanne, dan kijkt ze in haar glazen bol voor je. Dit is overigens niet het enige veld waarin deze twee blikten, ook in het HB2x veld hadden ze weer prijs. Deze winst is misschien wel nog opmerkelijker dan de eerste, want Jim had zaterdagavond een bruiloft van Vincent Klaassens, helemaal in Deventer. Hier is hij tot 1uur gebleven en lag daardoor pas om 3u in bed, desondanks dus wel de overwinning behaald!

In het H4- veld werd ook geblikt door Vosse en Sander i.c.m.. Skadi en Theta. Wie ook in dit veld roeide en niet ver van deze twee af zat, is Niek, die de combi met Njord en Laga helemaal heeft weten te vinden, want zij werden hier 2de.

Zeker niet onbelangerijk de vuur+ met Joëlle op slag heeft ook geblikt in het DG4+ veld.  

Reinoud werd op de zaterdag 2de in LHG1x veld. Dit scheen een opwarming te zijn voor wat er nog komen ging, want hij wist een blik te pakken in het LHE1x veld op de zondag. Dit was ook de wedstrijd waar menig roeier uit mocht komen voor het NSK op de zondag. Om zoveel mogelijk roeiers mee te laten doen, werden er last minute nog een paar bijgeschreven op zaterdagavond. Zo kwamen Reinoud, Julia, Lisa, Floris, Wouter, Jessica, Roos, Mieke, Merlyn, Joëlle, Danique, Lica en Sophie hier allemaal nog voor uit. Ze hebben individueel of met een ploeg op de zondag mooie prestaties neergezet.

Voor meer leuke inside informatie check:
https://www.knorsity.shop/nabeschouwing-westelijke

Funfact:
De bedrijven 8 heeft geblikt ondanks dat Nils uitgeselecteerd is