Aanbouw Render Aankomst

Een TU-waardig Roei Lab en een duurzame uitbreiding van de verenigings faciliteiten.

Voorgeschiedenis
In mei 2018 zijn de huidige aanbouw plannen in een ALV goedgekeurd door de leden. Toen is de laatste fase in gang gezet en zijn de tekeningen klaar gemaakt voor de vergunning en zijn er bestek tekeningen gemaakt. De vergunning is inmiddels binnen. Een aanbesteding werd gestart met 4 aannemers, waarvan we van 2 aannemers een offerte hebben ontvangen. Helaas vielen deze hoger uit dan we hadden begroot. Daarom zijn we nu met de laagste aanbieder in gesprek over de bouwkosten, om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Faciliteiten
Naast dat de roeibak een extra trainingsfaciliteit biedt aan de roeiers, biedt het ook de mogelijkheid andere ruimtes van het gebouw uit te breiden. Op de roeibak kan namelijk een tweede verdieping worden gebouwd waar ruimte is voor uitbreiding van het huidige verenigingsgebouw. Vandaar dat we niet meer spreken over het realiseren van een roeibak, maar van een aanbouw! In de nieuwe plannen zullen de kleedkamers worden vergroot en het bijbehorende leidingwerk vervangen. Daarnaast komt er een nieuwe, grotere en beter in te delen keuken, een extra commissie kamer, wordt de barzolder beter geventileerd en brandveilig(er) gemaakt en er is ruimte voor een grotere bestuurskamer.

Status Quo
Na de goedkeuring op de Lunch-ALV hebben we gelijk de architect aan het werk gezet. Die gaat nu samen met de constructeur de indeling van de begane grond aanpakken

Volg ons op facebook!

Bent u geïnteresseerd in de voortgang van dit project?
Like onze facebookpagina!

thumb_up

Laatste updates
 • Aanbouw Infoavond II
  Aanstaande woensdag 3 april spreken we jullie graag over de vorderingen rondom de aanbouw, we beginnen om 20u op de barzolder!

  Lees meer
 • Subsidieregeling bekend
  De subsidieregeling voor sportverenigingen is bekend gemaakt. Lees hier wat dit betekent voor de aanbouw en voor Proteus.

  Lees meer
 • Zomerupdate aanbouw
  Deze zomer zijn de aanbouw commissies ook nog druk bezig met de aanbouw en er is weer veel gebeurd. Daarom een korte update!

  Lees meer

Ontwerp

Het ontwerp van de aanbouw dat gemaakt is door Blauw architecten wordt hier kort toegelicht aan de hand van een selectie van tekeningen.

Het ontwerp van de aanbouw richt zich op het plein aan de voorzijde van de Beuk. Centraal naast de entree wordt de roeibak geplaatst. Deze wordt overspannen door een houten spanten constructie. Rechts naast roeibak is plaats om de botenwagen te stallen, in de loods wordt hierdoor meer ruimte gecreëerd om in de toekomst meer stellingen voor boten te plaatsen. Tussen de loods en roeibak is ruimte voor een nieuwe grote commissiekamer. Links naast de roeibak komt de nieuwe entree die net zoals de roeibak een dubbele hoogte heeft. Via een trap is het mogelijk om naar boven te gaan waar je terecht komt op de entresol.

Vanaf deze entresol is het mogelijk om naar de nieuwe keuken en bestuurskamer te gaan en de barzolder op te lopen. De oude keuken wordt een roeierskeuken en/of een opslagplaats voor barbenodigdheden. Ook wordt de ventilatie en de brandveiligheid van de barzolder aangepakt. Daarnaast worden in het huidige gebouw de kleedkamers en toiletten vernieuwd en vergroot. Dit wordt gedaan door de huidige benedenverdieping slimmer in te richten. Het geheel wordt afgesloten met een groendak met lichtkoepels, deze zullen vanaf de brug goed zichtbaar zijn.

Van Oord Roeilab

Centraal in de aanbouw staat de ontwikkeling van een indoor roeibak. De huidige bakken voldoen niet aan de eisen die wij hebben als vereniging. De nieuwe roeibak zal de meeste van deze ongemakken wegnemen; hij is namelijk overdekt, niet in de weg van het vlot, het hele jaar door bereikbaar, heeft betere afstellingsmogelijkheden en meer plekken. Naast acht standaard roeiplekken, zijn er ook vier innovatieve roeiplekken, die aangestuurd worden om het boot gevoel en de interactie tussen roeiers over te brengen. Dit is bovendien iets wat nog nergens in Nederland is gelukt. Daarnaast, is de bak zo ontworpen dat het ontwerp ook na de bouw nog kan worden aangepast en doorontwikkeld en dus niet meteen in beton gegoten zit.

De roeibak biedt in de eerste plaats een extra trainingsfaciliteit voor onze roeiers, waarbij zij van dichtbij gecoacht kunnen worden. Om het innovatieve karakter en de samenwerkingen met verschillende onderwijsinstellingen, Van Oord en studenten te benadrukken, hebben we gekozen voor een integrale benaming: Het Van Oord Roeilab. In het Van Oord Roeilab willen we, als de roeibak voltooid is, blijven samenwerken met externe partijen om de roeibak te blijven doorontwikkelen. Niet alleen de bak kunnen we blijven ontwikkelen, maar door slim gebruik te maken van sensoren en camera's kunnen er ook data worden verzameld om de roeihaal of roeiproducten te innoveren.

Sponsoring

De aanbouw is dé mogelijkheid om langdurige exposure te bieden voor onze partners. Zorg ervoor dat u top-of-mind bent bij onze 850 ondernemende en gedreven technische studenten, op zoek naar stages, afstudeeropdrachten of (bij)banen.
trending_up
Langdurige exposure

We bieden verschillende mogelijkheden om uw naam te laten zien op een belangrijke plek in het gebouw: bijvoorbeeld op een plakkaat bij de entree van het gebouw, of op de trap richting de sociëteitsruimte. Verschillende prijsklassen zijn beschikbaar van €750,- tot €5000,-

turned_in_not
Exclusieve mogelijkheden

Daarnaast hebben we exclusieve mogelijkheden, waarbij u uw naam kunt verbinden aan een ruimte in de aanbouw, zoals een commissiekamer, de keuken of de bestuurskamer. Vraag onze commissaris bedrijven naar deze mogelijkheden.

question_answer
Mogelijkheden op maat

Wij denken graag met u mee over mogelijkheden op maat. Wilt u bijvoorbeeld uw langdurige exposure combineren met een workshop, bezoek aan onze jaarlijkse bedrijvenborrel of een inhousedag? Dat kan! Ook organiseren wij roeiclinics voor bedrijven die op zoek zijn naar een sportief bedrijfsuitje, om op een leuke, sportieve manier geld in te zamelen voor de aanbouw. Graag bespreken wij de mogelijkheden van deze opties in een persoonlijk gesprek!

Wilt u ook bijdragen aan de aanbouw? Neem dan contact op, om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw bedrijf! Een aantal grote bedrijven ging u al voor!

Onze commissaris bedrijven, Lars Kleijn Winkel, is te bereiken via aanbouw@proteus-eretes.nl

Aanbouwcommissies

Er zijn inmiddels veel mensen betrokken (geweest) bij de aanbouw. Deze zijn onderverdeeld in vier commissies, die elk hun eigen verantwoordelijkheden hebben, maar die nauw samenwerken om tot een goede uitvoering van de plannen te komen. De commissies staan hieronder kort toegelicht. Als je vragen hebt over de aanbouw, spreek dan gerust iemand van ons aan!

Plan van Aanbouw (PvA)

De PvA fungeert als opdrachtgever van het project namens de vereniging. De begroting en financiering van het project, communicatie met leden, oud-leden, commissies en de architect vallen hier ook onder. De PvA werkt nauw samen met de WvA, RiA en IvA.

Werving van Aanbouw (WvA)

De WvA haalt geld binnen voor de aanbouw door bedrijven te benaderen voor sponsoring en activiteiten te organiseren voor leden en oud-leden.

Roeibak in Aanbouw (RiA)

De RiA zorgt ervoor dat er een zo goed mogelijk ontwerp voor de Van Oord Roeibak gerealiseerd wordt. Dit gebeurt door zelf te ontwerpen en te brainstormen, maar ook door het begeleiden van studenten van de Haagse Hogeschool.

Inrichting van Aanbouw (IvA)

De IvA is de commissie die kijkt naar de inrichtingen van de verschillende ruimtes van de aanbouw en de buitenruimte. Van het ontwerpen van de ruimte van de Van Oord roeibak tot het inrichten van de nieuwe kleedkamers: De IvA doet het!

Q&A

De aanbouw is een project om het verenigingsgebouw van Proteus-Eretes, de Beuk, uit te breiden en verbouwen. Dit gebouw stamt uit 1997 en is ontworpen toen de vereniging nog niet zo groot was als nu. De aanbouw zorgt ervoor dat het gebouw geschikt is om het groeiende aantal leden te kunnen huisvesten. In de aanbouw zal er plek zijn voor de Van Oord Roeilab, welke de meest innovatieve roeibak moet worden van de wereld. Hiernaast zal er een nieuwe keuken komen en zullen er commissiekamers te vinden zijn. Naast de aanbouw zal de Beuk ook onder handen worden genomen. Zo zal de benedenverdieping worden heringericht waardoor er grotere kleedkamers ontstaan en ook de sanitaire voorzieningen zullen worden uitgebreid en verbeterd.

Wat leuk dat u geïnteresseerd bent in onze aanbouw!
Wij staan altijd open om uw vragen te beantwoorden. Voor vragen kunt u mailen naar planvanaanbouw@proteus-eretes.nl

Contact

D.S.R. Proteus-Eretes
Bezoekadres
‘De Beuk’
Rotterdamseweg 362A
2628 AT Delft

Postadres
Postbus 322
2600 AH Delft

Mailadres
aanbouw@proteus-eretes.nl

Telefoon
015-2623720

Bijdragen?
Wilt u een overeenkomst met ons voor een periodieke schenking? Heeft uw andere financiële vragen? Neem dan contact op met de penningmeester van de aanbouw.

Volg ons op facebook!

Bent u geïnteresseerd in de voortgang van dit project?
Like onze facebookpagina!

thumb_up