20.9°C, 4Bft. Inloggen

Tijdensbeschouwing Hollandia

Wedstrijdroeiverslag - 20 april 2024 - 21:11 - Door Karel Bouwmeester

We zijn er weer bij en dat is pri-hima

Sorry voor de late post xx 

De tijd is weer gekomen, tijd voor een groot feest.
Dat wil je echt niet missen, hier moet je zijn geweest.
Samen heffen wij de skiff, een ode aan de vier.
We proosten op een leven vol plezier, roeien doen we hier
We zijn er weer bij en dat is prima, Viva Hollandia. 

Het is weer eens tijd voor de Hollandia / NK Klein. Op vrijdag is het skiffjes galore (en de 2- van Iris van den Berg en Evie Rademaker), want we starten met 8 skiffeurs. Dit zijn Lisa Keurentjes, Martine Kamminga, Ids Oostmeijer, Niek van der Grift, Vosse Meijssen, Rinze Hallema, Wouter Hoepman en Floris Reinders. Dit zijn allemaal time-trials met ietwat verschillende reglementen per veld. Bij de HE1x mogen de 24 tijdsnelsten door naar de kwartfinale. Bij de LHE1x gaat iedereen door naar de kwartfinale, waar volgens in heats van 5-6 wordt bepaald wie er naar de halve finale mag en wie er direct naar de C- en D-finale stromen, en dan in de halve finales wordt er bepaald wie de A- en B-finale doen. Bij de LDE1x mogen de 6 snelsten naar de halve finale en de rest heeft een herkansing om door te mogen naar de halve finale.  

We houden van het leven, de liefde en de lust.
We roeien door tot 's avonds laat nog lang niet uitgeblust.
Geniet van alle mensen, ze gaan van blik naar blik.
Iedereen is vol adrenaline, wat geeft dat toch weer een kick.
De boot die roeit op volle kracht, we maxen er nog een.
NK Klein dat is voor iedereen, niemand alleen 

Op zaterdag is er dus mogelijkheid tot een herkansing, kwartfinale, halve finale, A-finale, etc… Daarbovenop nemen de EJ’s ook in het schouwspel een rol op zich. EJD, EJZ en EJL hebben ietwat meer druk dan normaal, want er is nu alleen een A-finale te behalen. Zoals de oud-Grieken vroeger zeiden: if you don’t want no smoke, get out of the kitchen. Dat kunnen we ongeveer vertalen als volgt: als je niet genoeg je best doet, moet je gewoon weg. Zoals Abbey Lee Miller zei op Dance Moms: “Second is the first one to lose”. Alleen dan is het hier third, want de top 2 per heat mogen naar de A-finale.  

We zijn er weer bij en dat is prima, Viva Hollandia.
We houden van het leven, de liefde en de lust.
We roeien door tot 's avonds laat nog lang niet uitgeblust. 

Op zondag start er een HG4- met slag Lars de Nijs, en een DB4+ met slag Roos Ketting. Verder gaan de EJ ploegen weer hun gebruikelijke zondag wedstrijd starten, ditmaal wel met een B-finale dus iets minder pressure. Daarnaast starten er weer een paar skiffjes in het knockout systeem beschreven bij vrijdag. Dit zijn Niek van der Grift, Rinze Hallema, Floris Reinders, Annelouk van Mierlo en Ids Oostmeijer. Als kerstbonus hebben we ook Olaf de Vos en Roderick Wanjon in de 2-. Bij de 2- zijn er 2 heats van 4 bootjes, waarvan beide keren de top 3 naar de A-finale mogen, dus laten wij bidden voor onze heeren dat zij dit bereiken.  

We zijn er weer bij en dat is prima, Viva Hollandia.
We houden van het leven, de liefde en de lust.
We roeien door tot 's avonds laat nog lang niet uitgeblust.
Ga staan en laat het klinken ein Fenster door de tent.
We zullen samen roeien, je bent hier wie je bent.