14.1°C, 3Bft. Inloggen

Nabeschouwing NSRF Slotwedstrijden

Wedstrijdroeiverslag - 09 juli 2023 - 12:12 - Door Huub Visser

Blikkenstand op 74

Nu de Dies en uittraining verleden tijd zijn is het dan echt tijd voor de nabeschouwing van de Slot.

 Met uiteindelijk maar liefst 100 inschrijvingen was onze vereniging goed vertegenwoordigd op de WAB afgelopen weekend. Na een ochtend vol voorwedstrijden was het in de eerste A-finale meteen raak: Inge blikte in de skiff in het beginnelingen veld en is hiermee beginneling af geworden! Daarna was het tijd voor het grote vertragingsfestijn met de talentenboten, waar de herenacht er met de winst vandoor ging. De daaropvolgende (lichte) gevorderden wedstrijden waren enorm spannend maar zowel Reinoud als Niek moesten zich hier helaas nipt gewonnen geven.

 Marije kon vervolgens laten zien hoe kast ze ondertussen wel niet is en wist Maartje Damen voor te blijven en blikte in het dames gevorderde skiffveld. Mede Fisu-ganger Lisa wist vervolgens ook in de lichte dames variant te blikken en zo elite te worden. De eerder al succesvolle Proteus/Laga combi van Johannes bleek dit weekend ook weer goed te werken en zo werd hij nu ook scull elite. Later op de dag ging de combinatie weer in de boot en werd er samen met Niek en een knaapje van Vidar ook nog gewonnen in het gevorderden dubbelvier veld. De twee zonder van OJM met Houter en Floppie wist ook weer te winnen. Ze zijn nu bang voor meer blikken, omdat ze toch nog wel graag beginnersskiffvelden willen blijven kunnen starten.

 Voor de eerstejaarsploegen was dit ook de laatste wedstrijd van het klassement. EJZ werd dit weekend 5e in de B-finale, EJL greep net mis en werd 2e in de A-finale, EJLD werd 3e in de A-finale en EJD 2e in de B-finale. We kunnen terugkijken op een succesvol jaar voor alle eerstejaarsploegen, met zelfs een derde plek in het klassement voor EJLD!

 Zondag begon de sfeer steeds meer op een compowedstrijd te lijken. Met een hoop geweld in het open-achtenveld konden verschillende functieachten strijden om zo snel mogelijk bij het erevlot te komen. Uit betrouwbare bronnen heb ik vernomen dat de voorzitters er uiteindelijk met de winst vandoor zijn gegaan. Daarna volgde nog vele A-finales en enkele B-finales in serieuze en minder serieuze nummers.

 Na een latere bijschrijving en loting in de voordeelbaan wist Reinoud zondag wel te blikken met z’n nieuwe snelle bril en werd zo scullelite! Marije icm Orca moest genoegen nemen met een 1e plek in de B-Finale van het gevorderde dubbeltwee veld, waar Inge en zus Jolien helaas een finale misliepen.

 Aangezien alle EJ ploegen al beginneling af zijn, kon er in allerlei leuke nummers worden gestart. Zo startte EJZ en EJL in de vier met. En startte EJLD in het gevorderde b dubbeltwee veld, waar vaak netjes de A-finale werd gehaald. Ook de mix achten met EJZ en EJD gingen erg hard, zo wisten ze combinaties met oude vier roeiers van andere verenigingen voor te blijven. Uiteindelijk werd dit veld gewonnen door het huis van Bob en Fleur icm met al hun Laga huisgenootjes, vlak nadat Bob beginner af was geworden met de vierzonder.

 Zondag was dan ook de dag van de middengroep om even hard te shinen. Vlak achter elkaar wonnen de vier met en vierzonder in het gevorderden b en gevorderden veld. Hierdoor hebben we een hele hoop nieuwe overgangsroeiers, Ties, Klein, Hein en Lars, die voortaan zonder mouwtjes mogen roeien.

 Feest was het ook voor Rinze die icm met Njord beginneling af werd in de lichte heren dubbeltwee. Dat de lichte heren van Proteus vaker succesvol combineren met Njord bleek ook weer in het lichte heren elite acht veld, waar Reinoud en zijn Njord maatje icm met heel veel Skoll en een beetje Laga het veld aanveegden.

 In het dames elite dubbelvier veld was ook weer feest, oud Vensteraar Annelouk won hier icm met Triton. Nog een eervolle vermelding hier voor de dubbelvier van MGD die maar liefst drie banen heeft gezien tijdens de wedstrijd, ook een talent!

 Ook wist de gevorderde b vier met te winnen op de zondag. De boot met daarin Hein, Karol, Jiri, Ties en stuur Nynke ging als een speer door het water voor dat blikkie.

 De laatste winst ging naar onze prachtige twee met, waar ervaren stuur Meike Johannes en Niek het snelst de finish over heeft geschreeuwd.

 Eindstand: tot nu toe 74 blikken, best een hoop!