13.2°C, 1Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Northwave Regatta

Wedstrijdroeiverslag - 09 juni 2023 - 18:18 - Door Roan Raben

Heet weekendje op de WAB

Dit weekend reizen onze wedstrijdroeiers weer eens af naar de WAB aka de Waait Altijd Baan voor de Northwave Regatta. Naast de Eerstejaars en Development velden zijn er ook velden voor het NK groot te vinden en zijn er dit weekend kwalificaties voor het EUC, kortom genoeg om voor te vechten dit weekend. Daarnaast brengt de Northwave naast de moeilijke condities van de WAB ook hete temperaturen , alle roeiers succes met de omstandigheden! 

Op zaterdag mogen de MGM dubbeltweeën het spits afbijten in de HDev2x. Naast de bekende combinaties (Kjell met Jim en Joppe en Gilles) start er nog een Proteus-Eretes bootje, namelijk EJL ‘22 duo Jorrit en Stan. Hierna starten Ids en Rinze dezelfde voorwedstrijd in het LHG1x veld waarin alleen de langzaamste roeier niet doorgaat naar de finale, niet laatste worden dus! Inge en Isabel starten weer in het LDDev2x veld en zullen verbetering zoeken na hun resultaat op de Westelijke. Jessica en Lisa starten ook in dezelfde voorwedstrijd in het DG1x veld, laten we hopen dat ze elkaar niet van een finaleplaats beroven. De twee MGM vierzonders starten weer het HDev4- veld. De zogenaamde ‘A-boot’ heeft op de Westelijke een derde plek behaald en zal dit weekend weer hetzelfde kunstje willen flikken (of misschien beter?). Johannes van OJM start in combinatie met Laga het HE2x (NK) veld, deze combinatie was vorig weekend op de ARB al succesvol en misschien levert het dit weekend weer een mooi resultaat! In het DDev4- veld start zoals gebruikelijk de MGD vierzonder met Roos op slag, maar ook de MGD Vier/Vuur4+ maar dan zonder stuur. Ik ben benieuwd wie hier aan het langste eind trekt. Dan is het de beurt aan de eerstejaars. EJZ start zoals gebruikelijk in de 8+ voor het klassement en leent Teun uit aan Nereus voor hun eerstejaars 4+. EJL gaat weer voor de A-finale na vorig weekend hun beste resultaat sinds de H4K behaald te hebben. EJLD, die na vorig weekend volledig beginner af is, legt naast hun eigen viertje weer een combinatie met Laga op het water. Nog een ploeg die sinds vorig weekend beginner af is, is EJD. Wie weet komen zij dit weekend ook wel mee met de top. Aan het einde van de dag zijn er alleen bootjes van ons te vinden die direct finales varen. Er zijn drie Proteus-Eretes/Njord combinaties. Reinoud met Njord in het LHE2x (NK) veld, Martine in het LDE2x (NK) veld en Marije in het DE2x (NK) veld. Verder starten Wouter en Floris, na een weekend niet samen te hebben gestart, weer in het HG2- veld en start Niek weer in combinatie met Skøll en Laga het HE4- (NK) veld. Annelouk start in de dames FISU 4- in het DE4- (NK) veld.  

Op de zondag zijn weer veel nieuwe bootjes te vinden en starten er ook veel dezelfde combinaties in andere velden. Om de voorbeschouwing kort te houden, zal ik dezelfde combinaties niet nog een keer benoemen, maar feel free om time-team te checken: https://regatta.time-team.nl/nwr/2023/draw/c4720397d-1c50-4232-9665-2b58cc5e271a.phpOver naar de nieuwe bootjes dan. Jessica en Esther mogen als eerste starten op de zondag in het DB1x veld, wie weet gaat één van hen dit weekend ook beginner af. Brigitte en Lidia starten in het DG2x veld en hebben, als ik kijk naar de opstelling op de Westelijke, gewisseld van positie in de boot, misschien brengt dit extra snelheid? Niek start op zondag twee keer. Eerst met Johannes in de HG2x en later in de skiff in het HE1x veld (gelijk een finale). EJZ gaat, net zoals op de ARB, in twee viertjes het HG4+ veld starten naast de MGM vier met Ties op slag. Lisa start in combinatie met Skøll, Vidar en Orca het DE4x (NK) veld. De heren FISU 8+ met Vosse en Sander start het HE8+ (NK) veld. Het schijnt dat de dames FISU 4- en de heren FISU 8+ de afgelopen weken genoeg op de winderige Schie getraind hebben tussen de pleziervaart, om de windere condities van de WAB aan te kunnen. Wouter en Floris stappen in het powerhouse van de vierzonder met Jiri en Stefan en starten het HG4- veld. Iris en Evie zijn net zoals vorig jaar in de U23 vrouwenacht te vinden en starten het DE8+ (NK) veld en als laatste start Johannes in combinatie met Okeanos, Laga en Vidar in het HE4x (NK) veld.

Namens het Venster wens ik iedereen een goede wedstrijd toe!