13.3°C, 1Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Tweehead en Skiffhead

Wedstrijdroeiverslag - 23 maart 2023 - 19:00 - Door Cathelijn Bogers

Gerechtigheid voor de kleine nummers

De skiffhead is ontstaan als aanvulling op de ‘gewone’ Head waar alleen viertjes en achten aan mee mogen doen. Zo heette de wedstrijd eerst de “Lange-afstand-skiff-wedstrijden op de Amstel”, maar al snel werd dit in de volksmond omgedoopt tot Skiffhead en even later werd de titel ook officieel aangepast. De website van de wedstrijd staat vol met leuke geschiedenis over de wedstrijd  voor de geïnteresseerden: https://www.skiffhead.nl/historie

Zaterdag is het aan de jeugdroeiers en tweetjes om de wedstrijd te roeien. Vanuit Proteus starten er alleen maar dubbeltweetjes. In het heren clubveld starten Yoari en Teunis, André en Yuki en Hein en Iwan. Sanne en Hanne en Lotus en Sophia starten in het dames veld. Het bestuur doet daarnaast nog mee in het mixed veld. Renze en Jet zijn ook de enige in dit veld.

Zondag verschijnen er dit weekend zeven skiffjes aan de start, vier composkiffjes en drie wedstrijdroeiers. Voor de competitieroeiers is de Skiffhead de eerste wedstrijd in de skiffbokaal. Voor hen is de wedstrijd 4 kilometer. Met een sterke delegatie wordt Proteus in het clubveld vertegenwoordigd door twee extro’s: Emre en Floris, een jeugdroeier: Gijs, en Djoerd, voor wie 4 km niks is vergeleken met de Ringvaart van vorig jaar.

Niek zal de eerste Proteeër zijn die de variant van 7,5 km mag starten in het gevorderden veld met vijf anderen. Mieke start daarna in het dames eliteveld. Hoewel daar verder maar twee andere dames ingeschreven zijn kan het toch spannend worden, de tegenstanders hebben beiden al een indrukwekkende puntenlijst. Bij Esther in het beginnelingen veld van vier doen verder twee jeugdroeiers en een Orca dame mee.

Succes aan de deelnemers!