15°C, 4Bft. Inloggen

Nabeschouwing Tromp Boat Races

Wedstrijdroeiverslag - 21 oktober 2022 - 09:27 - Door Lotte Beukers

De Tromp Boat Races (TBR) zijn weer geweest.

Een blik in het dagboek van Vosse:
Zaterdag:
Blok 1:
Oud-lid Bernard Luttikhuizen wint namens Rijnland in de HM1x categorie I.  Sander van Dijk (zie het lichte ergolijstje) was te zien in een DDS pakje.
Blok 2:
In dit blok waren alle mannelijke skiffjes gezet. Hier voer Sander een hele degelijke race, en hoewel de eindsprint schijnbaar nog niet goed genoeg was, eindigde hij toch op een prima 11e plek. Johannes eindigde 10e in het U23 veld. De rest van de mannen waren te vinden in de middenmoot.
Blok 3:
Veel winsten! Lisa won icm Vidar de LD2x (al waren ze even snel als de snelste niet-lichte dames). Gefeliciteerd dames! Isabel en Inge konden beide inwegen, en gingen met 22:08.0 ook sneller dan de andere dubbels van Proteus-Eretes. Daarnaast werd het veteranen A veld gewonnen door Jiri de Vries en Stefan van der Toorn met een snelle 19:23.1. Ze hadden geluk dat de Hoop 2x (met oud-lid Mitch Geraedts) zich last-minute had omgeschreven naar het open veld, die ze wonnen met een snellere tijd.
Blok 4:
Eigenlijk alleen maar middenmoot voor de D4+en en H2-ers. Gelukkig wisten Bob en Wouter de buren te verslaan, maar Vidar bleek toch ruim te goed.

Zondag:
Blok 5:
Skiffdames! Marije was de snelste en verdiende de 10e plek, maar Lisa, Mieke en Annelouk zaten hier qua tijd dicht achter. Het mag wel gezegd worden dat Lisa hiermee de tweede tijd neerzette in het LD1x veld.

Blok 6:
Skiffdames U23! En alweer laten de lichte dames zien hoe je snel moet roeien. Hanne wint de LDSB1x door 12 seconden sneller te roeien dan Martine. Misschien tijd om een LDSB2x te maken? Evie wordt 9e in het DSB1x veld.

Blok 7:
De heren 4+en varen allemaal middenmoot. Interessante dingen:
- De LDev4- van vorig jaar startte in de LH4+, maar heeft te weinig samen getraind om te winnen.
- Kjell heeft bijna gesnoekt.