14.4°C, 6Bft. Inloggen

Handige tips tijdens workshop Flow and Deep concentration

Business - 27 oktober 2019 - 13:58 - Door Mennolt Verhaar

Op donderdag 10 oktober jl. heeft Insyde B.V. voor de derde keer de coachingsworkshop Flow and deep concentration georganiseerd. Het Delftse softwarebedrijf heeft verschillende maatregelen genomen om diepe concentratie en flow op de werkplek te bevorderen, met als doel dat werknemers snel kunnen groeien. Tijdens de workshop werden de deelnemers handvatten gegeven hoe zij dat in roeicoaching kunnen toepassen.

Jeroen Guldemond, eigenaar van Insyde B.V. en organisator van de workshop, legt uit waarom flow essentieel is in een topsportomgeving: “Flow is de staat waarin je helemaal opgaat in je bezigheid, de tijd vergeet, jezelf verliest in je taak. Tijdens de flow heb je een verhoogde paraatheid, je ervaart een soort ‘high’. Je kunt je beste prestatie leveren en haalt alles uit jezelf.”

Uitdaging
De flow-staat bereiken is echter een weg omgeven met hobbels. “De afleiding is vaak groot, maar ook wordt vaak de lat te hoog gelegd door coaches. Of juist te laag. Je moet naar een optimum zoeken. Want bij een te lage uitdaging word je gemakzuchtig. Daardoor verliezen topclubs als Ajax ook weleens van mindere goden. Een te grote uitdaging daarentegen zorgt voor stress, en dat is weer een vijand van flow”, beargumenteert Guldemond.

Van Proteus-Eretes namen acht coaches deel aan de workshop. Volgend jaar zal Insyde deze workshop opnieuw organiseren.