10.1°C, 4Bft. Inloggen

Botentransport

Algemeen - 20 september 2016 - 15:53 - Door Jeroen Overman

Sinds 1974 beschikt D.S.R. Proteus-Eretes over een eigen botenwagencombinatie voor het transport van roeiboten in zowel Nederland als in het buitenland. In 2010 is de gehele combinatie vernieuwd en sindsdien rijden we met een nieuwe Iveco Daily trekker en een speciaal ontworpen aanhanger.

Sinds 1974 beschikt D.S.R. Proteus-Eretes over een eigen botenwagencombinatie voor het transport van roeiboten in zowel Nederland als in het buitenland. In 2010 is de gehele combinatie vernieuwd en sindsdien rijden we met een nieuwe Iveco Daily trekker en een speciaal ontworpen aanhanger. Om tijdens transport optimale condities voor de boten te garanderen, is deze aanhanger o.a. voorzien van lucht gestuurde remmen, luchtvering en EBS (incl. ABS, ASR en VSC). De combinatie is onbeladen 18 meter lang en mag inclusief lading maar liefst 22 meter zijn.

De combinatie wordt bestuurd door een aantal leden van de VerVoersCie. Na het behalen van het BE-rijbewijs volgt een uitgebreide interne opleiding van ervaren chauffeurs voordat een nieuwe chauffeur zelf op pad mag.

In het roeiseizoen wordt vrijwel ieder weekend transport verzorgd van en naar verschillende wedstrijdlocaties. Ook het transport naar trainingskampen en wedstrijden in het buitenland behoren tot de mogelijkheden. Een vaste rit naar het buitenland is bijvoorbeeld de Vogalonga toertocht in Venetië. Verder is de botenwagen vaak te vinden in Parijs, Sevilla en bij de Empacher fabriek.

Voor het aanvragen van transport kunt u contact opnemen met de voorzitter van de VerVoersCommissie. botenwagen@proteus-eretes.nl 


Interesse om ook chauffeur te worden of wil je een keer meerijden? Mail dan naar vvc@proteus-eretes.nl