17.7°C, 4Bft. Inloggen

Borkehoeren Ringvaart Update

Algemeen - 21 april 2016 - 22:46 - Door Wouter Nederstigt

De Ringvaart regatta is helaas nog maar 3 weken van ons verwijderd dus begint de tijd te dringen om de techniek te perfectioneren en de conditie op peil te krijgen. Hiermee zijn wij de laatste paar weken aan de slag gegaan en onder leiding van Mejuffrouw Dévi Venneman en Mejuffrouw Stephanie van der Lugt hebben wij een tweetal techniek trainingen gedraaid. Daarin hebben Mejuffrouw Venneman en Mejuffrouw Van der Lugt getracht om ons de fijne kneepjes van het roeien bij te brengen. Wij hebben immers het doel om ten tijde van de ringvaart regatta een solide haal neer te zetten die zo effectief en efficiënt mogelijk is. En Mejuffrouw Venneman en Mejuffrouw Van der Lugt hebben ons hierbij zeer goed geholpen.

De training die Mejuffrouw Venneman heeft gecoacht is inmiddels al een tijdje geleden, namenlijk 5 maart, maar deze training is desondanks zeer nuttig geweest. Wij hebben tijdens deze training geleerd om rustig en relaxed op te rijden en in te pikken. Daarnaast hebben wij gelet op het op tijd draaien van de bladen voor de inpik. Ook moesten wij leren om lang op de benen te staan zodat de haal zo lang mogelijk werd. Wij hebben getracht deze punten erin te laten slijten maar natúúrlijk kosten deze punten enkele trainingen om in onze standaard haal te komen. Toch nemen wij deze punten mee naar elke volgende training.

Afgelopen vrijdag hebben wij een trainging gehad van Mejuffrouw Van der Lugt. Het weer was helaas niet ideaal tijdens deze training, het regende zeer sterk. Het voordeel hiervan is dan wel weer dat het water spiegelglad was, dus konden we tijdens deze training op super nuttige techniek dingen letten. Mejuffrouw Van der Lugt heeft ons aangemaand om op tijd onze bladen te blijven draaien zodat we goed voorbereid zouden zijn op de inpik. Daarnaast moesten we lang op de benen blijven staan en de rug moesten we dus ook uit blijven stellen. Dit zijn ongeveer dezelfde punten die Mejuffrouw Venneman een maand eerder had aangestipt. Deze punten waren dus blijkbaar nog niet helemaal ingesleten in onze standaard haal. Mejuffrouw Van der Lugt heeft ons ook gefilmd met haar prachtige mobiele telefoon en dit filmpje is hieronder te vinden.Omdat dit bewegende beelden zijn betekent het dat iedereen er een mening over heeft. Maar dat betekent ook dat wij op een toegankelijke manier feedback kunnen krijgen over ons roeien! Wij weten al dat we de punten die zijn beschreven door Mejuffrouw Venneman en Mejuffrouw Van der Lugt moeten verbeteren, en daarnaast weten we dat we te dik zijn voor de Deukalion dus dat we daardoor te laag aanhalen, maar als je nog een opmerking, tip, trick of mening over ons roeien hebt willen we dat graag weten! Stuur dan nu een mailtje naar diegastenkunnenechtnietroeien@gmail.com om je mening te laten horen!

Met vriendelijke groet,
Wouter Nederstigt Borkehoeren 1.5