14.2°C, 3Bft. Inloggen

Nabeschouwing Tromp Boat Races

Wedstrijdroeiverslag - 22 oktober 2024 - 12:20 - Door Karel Bouwmeester

Een tromp is een klein steungewelf dat toegepast wordt bij de overgang van een vierkante onderbouw naar een ronde of veelhoekige koepel.

Wanneer de veiligheidscoördinator van de wedstrijd ‘Hans Snoek’ heet, klinkt het bijna alsof er op een cartoonachtige manier van tevoren al roet in het eten (of het Hilversums kanaal) wordt gegooid. Gelukkig bleek dat niet zo te zijn.

Er zit op 350m van de Hilversumse Roeivereniging Cornelis Tromp een McDonalds, dus wij van Het Venster hopen ook erg dat de volgende roeiers gebruik hebben gemaakt van hun overwinning tot PR McDanks (je hebt namelijk sowieso een nieuw PR aan gewonnen wedstrijden):  De combi-H4+ met Wouter Hoepman, Floris Reinders, en onze nieuwe aanwinst Handje Andrew Gaard, de LH2x met Renze Dijkhuizen en Wessel Schulte en de LHSB4+ met v.b.n.s. Willem van den Brink, Douwe Wielenga, Willem van Gemert (meer Venster blikken!!!!!!) en Krijn Roest. Gelukkig heb ik uit betrouwbare bronnen (Wouter Hoepman in de Team Tank groepssnap) vernomen dat minstens één persoon (Wouter Hoepman) inderdaad McDanks heeft genuttigd, dus mocht u in spanning zitten, lieve lezer, dan kunt u bij deze gerust ademhalen! Ook leuk om te melden is dat de LHSB4+ een “baanrecord” heeft gevaren. Dit staat tussen aanhalingstekens omdat volgens hoesnelwasik.nl er vorig jaar harder werd geroeid, maar dit is wel omgeroepen door de wedstrijdleiding. Ik vind het tellen. 

Jammer dat roeien alleen aan een eerste plek doet en “second is the first to lose” - Abby Lee Miller, Dance Moms 2011-2019, want nieuw aanwinst Handje Laura Kempen is tweede geworden in de LD1x, Hanne Snijders is tweede geworden in de DSB1x en de LH4+ met v.b.n.s Jürn de Groot, Bart Stevens, Sven Lemsom en Jochem Wijnands is ook tweede geworden. Ook gewoon super goede prestaties, en zeker ook iets om trots op te zijn! Wat mij betreft mogen jullie ook naar de McDonalds, ook als dat niet de officiële regels van ‘PR McDanks’ zijn, maar eigenlijk kan je van alles wel een PR maken dus zitten jullie veilig. 

Overall kan de blikkenstand dus weer stijgen, en dat is eigenlijk alles waar een CW’er naar mag wensen, toch? Beter ben je dus tevreden Paul, want al deze mensen stoppen hier uren werk in. Niet alleen voor zichzelf, maar ook om jou trots te maken. Grapje hoor Paul, je doet het goed als nieuwe (wanneer telt het bestuur eigenlijk als niet-meer-nieuw?) CW, ga zo door!

Het Venster wil graag alle winnaars feliciteren met hun overwinning, en alle deelnemers danken voor hun participatie. Succes met het laatste middengroep selectiemoment want volgens mij is die bezig terwijl ik dit typ #nagelbijter.