14.2°C, 3Bft. Inloggen

Voorberschouwing Tromp boat races

Wedstrijdroeiverslag - 18 oktober 2024 - 15:33 - Door Willem van Gemert

De spannende afsluiter van de middengroep selecties

Aankomend weekend is het weer tijd voor de Tromp boat races, een wedstrijd waar elk jaar veel Proteus bootjes naartoe gaan. Voor de middengroep markeert de Tromp vooral het laatste selectiemoment. Maandag wordt de definitieve selectie van de mannen namelijk bekendgemaakt. De dames moeten nog iets langer wachten, zij worden donderdag pas uit hun spanning verlost. 

Zaterdag start met name middengroep mannen in de skiffjes en tweetjes. Karol en Joppe starten het zware skiff veld, gevolgd door Ids in de lichte skiff. Dit is pas het begin van de skiffjes, want er is ook nog een grote groep SB skiffjes. Lucas, Roderick en Wouter starten het zware veld, Jorrit start licht.
‘s Middags is het tijd voor wat dubbels, twee zware en een lichte, Sjoerd en Hein, Dennis en Rinze en Wessel en Renze, respectievelijk. In het laatste blok starten er nog twee tweezonders, de één met Hugo en Lars, de andere met Ties Wouter. 
Uiteraard mag middengroep dames niet ontbreken op zaterdag. De viermet voorgeslagen door Rachel sluit de drukbevaren dag af. 

Zondag draait het om, want er wordt vooral gestart door dames. Op de vroege zondagmorgen gaat de dag voor Proteus-Eretes van start met de start van het dames tweezonder veld. Dit is een EJD ‘23 onderonsje, Floor en Marloes tegen Maaike en Eva. Hierna is het tijd voor skiffjes, Laura en Leonoor starten het lichte dames (SB) veld en Hanne en Emma het DSB veld. 
Het laatste blok is het grootste blok wat aantal roeiers betreft. Middengroep mannen legt maar liefst vier viermetten neer, waarvan twee licht. Ook de ouderejaars starten nog in de viermet in combinatie met Asopos. 
De dames dubbeltjes sluiten het weekend, de ene met Anouk en Anniek, de andere met Maud en Silke.

Het Venster wenst alle deelnemende ploegen succes!