Vaarverbod: Windkracht 7 Inloggen

PvB update & Kerst groetjes

Aanbouw - 22 december 2023 - 11:05 - Door Lisa Keurentjes

De omgevingsvergunning wordt aangevraagd! En natuurlijk de kerstgroetjes aan de hele vereniging

Lieve leden, 

Een korte update vanuit de PvB! Vandaag gaan we de omgevingsvergunning aanvragen bij de gemeente! Drie weken geleden hebben we een eerste gesprek met de bank gehad en afgelopen maandag zijn we in “de grote spelers meeting” (PvB, bestuur, Kascie, SHaPE, RvA & de bouw onder-commissies) tot overeenstemming gekomen dat het gesprek met de bank een positieve uitkomst heeft.  De kans dat we een lening kunnen krijgen is groot. De nu besproken rente is net iets hoger dan voorheen gepresenteerd, maar daar tegenover staat dat we waarschijnlijk een langere looptijd mogen aanhouden. Hierdoor blijft het jaarbedrag voorlopig in dezelfde ordegrootte als op de ALV is gepresenteerd (en misschien zelfs iets lager!).  

De komende tijd gaan we met nog andere banken in gesprek over hun mogelijkheden en voorwaarden. Ook zullen we de leden om input vragen over wat het belangrijkste is voor een lening (jaarbedrag, rente, looptijd, duurzaamheid, etc.). Mocht je een familielid/ vriend/vriendin kennis hebben die bij een bank werkt of een goede ingang heeft bij een bank, stuur ons even een bericht! 

Een hele fijne kerst en jaarwisseling!
Met Hemels Bouwende kerst groetjes,
De PvB 

P.S. we gaan ook een extra ondercommissie opzetten, namelijk de TvB, Tijden van Bouw. Deze zal zich bezighouden met de logistiek van de vereniging draaiende houden tijdens het bouwjaar. Wil je hier graag actief over meedenken, stuur ons of Danique een berichtje! Niet genoeg tijd, maar wel meedenken, na de vakantie komen er ook weer inspraakavonden aan! 

P.P.S Weet je niet wat een omgevingsvergunning is? Een omgevingsvergunning is een soort 'oké' die je moet krijgen van de gemeente als je iets wilt bouwen. Het is eigenlijk één regeling die heel veel vergunningen samenvat. Echter is het ook een vrij prijzige vergunning om aan te vragen, daarom wilde we eerst duidelijkheid over de kans op de lening bij de bank.