10.2°C, 3Bft. Inloggen

Help de Delta en vul een enquête in over grensoverschrijdend gedr

Algemeen - 15 mei 2022 - 13:36 - Door Jesse Voskuilen

11 procent van de vrouwelijke studenten in Nederland maakt tijdens hun studietijd verkrachting mee, bleek vorig jaar uit onderzoek. Studenten zitten ook in de leeftijdsgroep waarin seksuele grensoverschrijding veel voorkomt.

Waar niet veel over bekend is, is in hoeverre verschillende vormen van seksueel grensoverschrijdend gedrag in het studentenleven plaatsvinden. Wat gebeurt er bijvoorbeeld in studentenhuizen, binnen de muren van de universiteit of in woongebouwen op de campus? En hoe is het om elkaar daarna weer tegen te komen in een college?

Delfts onderzoek
Wij willen daarom onderzoeken hoe studenten denken over seksueel grensoverschrijdend gedrag, wat hun ervaringen daarmee zijn en wat zij verwachten van de universiteit op dit gebied. Maar we merken echter dat het een ingewikkeld onderwerp is waar nog lang niet overal aandacht voor is. Daarom hebben we jullie hulp nodig.

Anoniem
Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten en antwoorden worden uiteraard anoniem en vertrouwelijk behandeld. De enquête is beschikbaar in het Nederlands en Engels. We gebruiken de resultaten van deze enquête alleen voor onze journalistieke producties, op zo’n manier dat ze niet herleidbaar zullen zijn naar personen.

Meer informatie en uitleg over de enquête vind je op de website. Ook hebben we een poster bijgevoegd (in het Engels) die momenteel te zien is op de schermen in de TU-gebouwen.

Enquête ? https://tudelft.fra1.qualtrics.com/jfe/form/SV_0cbBTJIyX4oSpzU
Meer informatie onderzoek ? https://www.delta.tudelft.nl/article/doe-mee-aan-ons-onderzoek-naar-seksueel-grensoverschrijdend-gedrag
Contactpersonen ? Marjolein van der Veldt ([email][email protected][/email] / 06-28906216), Annebelle de Bruijn ([email][email protected][/email] / 06-42190720)