6.6°C, 4Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Traianus

Algemeen - 18 april 2019 - 10:06 - Door Samuel Hartman

Dit weekend zal de Traianus plaatsvinden. Deze regatta vindt onder de rook van Nijmegen plaats op de Spiegelwaal. Waar nu een vier kilometer lange geul ligt lag ooit een deel van het dorpje Lent. Dit dorpje moest echter ruimte voor de Waal maken in het kader van het ‘Ruimte voor de Rivieren’ programma. Dankzij deze nieuwe geul kan Phocas voor het eerst in tien jaar weer een wedstrijd van formaat organiseren. In 2017 was er een ‘try out’, nu is het tijd voor het echte werk.

De wedstrijd bestaat uit een achtervolgingsrace die geroeid zal worden over twee afstanden, een 2000 meter en een sprint van 500 meter. LET OP! Voor de bouwko’s en civielers volgt belangrijke informatie! De twee kilometer route leidt onder maar liefst vier architectonisch en historisch interessante bruggen door. Bij het oproeien ga je achtereenvolgens onder de Verlengde Waalbrug, De Lentloper, De Spoorbrug en als kers op de taart De Oversteek door. Vergeet deze bruggen dan ook niet even te bewonderen tijdens het oproeien! Voor mensen van andere studies geldt, zoals gewoonlijk, ‘ogen in de boot!’.
Onze vereniging is zoals gebruikelijk ook in deze wedstrijd weer goed vertegenwoordigd met 15 ploegen die meedoen. Hiervan zijn er vier dames dubbel vier ploegen, te weten: Doe Maar, Strak, Voorbij en Wat Denk Je Delluf. Zij zullen samen met vijf dames en zes heren ploegen van de BakBoord bokaal de eer van Proteus hooghouden.

Aan het eind van de dag zal er een feest georganiseerd worden in Villa van Schaick, What de Phoc!?. Vergeet hiervoor niet je studentenkaart en ID mee te nemen!