17°C, 5Bft. Inloggen

Van Oord is Koninklijk!

Algemeen - 26 november 2018 - 16:54 - Door Lotte van Dongen

Afgelopen vrijdag heeft Van Oord tijdens haar 150e verjaardag het predicaat Koninklijk gekregen, waarmee we ze ontzettend willen feliciteren!

We zijn ontzettend trots op Van Oord, een van onze grootste sponsoren. Afgelopen vrijdag was het feest, want het bedrijf vierde haar 150-jarige bestaan en kreeg het predicaat Koninklijk. En dat wordt je niet zomaar! Een bedrijf moet namelijk minstens 100 jaar oud, van onberispelijke staat en vooraanstaand in zijn eigen branche zijn. Daarnaast moet onze Koning natuurlijk goedkeuring geven.
 
Voor de jongerejaars, wat doet Van Oord eigenlijk? Het is een van de grootste baggerbedrijven van de wereld! Wist je bijvoorbeeld dat… 
-          Van Oord de Afsluitdijk heeft gemaakt
-          Ze vestigingen hebben in meer dan 20 landen wereldwijd
-          Ze grote windmolenparken op zee maken
-          Er heel veel (oud)-Proteërs werken bij Van Oord

Proteus-Eretes en Van Oord werken al jaren samen. Zij sponsoren bijvoorbeeld onze Van Oord WinterWedstrijden en zijn hoofdsponsor van ons nieuwe Van Oord Roeilab. Dit maakt de samenwerking natuurlijk extra bijzonder. Voor deze 150e verjaardag hebben we vorig jaar een prachtige Van Oord paal gegeven, zoals hierboven te zien in de foto van de bedrijfsacht op de Van Oord Nautilus Bedrijvenregatta.