Vaarverbod: Windkracht 7 Inloggen

Oud Proteus-Eretes steunt de aanbouw

Aanbouw - 20 oktober 2017 - 17:57 - Door Max Draisma

Alweer bijna een maand geleden vond de jaarlijkse Oud-ledendag plaats op ons verenigingsgebouw ‘De Beuk’. Een mooie gelegenheid voor oud-leden om oude vrienden weer te zien, een baantje te roeien, hun mening te uiten op de ALV of om hun steun te betuigen aan de aanbouw. Dat laatste is weer veel gebeurd, we hebben waardevolle tips en donaties mogen ontvangen!

Na weer een geslaagde oud-ledendag hebben we de teller op maar liefst €60.000 staan, dit is het bedrag dat alle Oud-leden hebben gedoneerd voor de aanbouw. Veel oud-leden zijn enthousiast over de plannen en vinden het typisch iets voor Proteus om de innovatieve Van Oord Roeibak te ontwikkelen. Ze dragen dan ook graag een steentje bij om de aanbouw mogelijk te maken.

Behalve financiële steun heeft onze oud-ledenvereniging ook een hoop kennis te bieden. Met veel mensen die in Delft een technische opleiding hebben afgerond, kan het natuurlijk niet anders dan dat we veel tips kregen voor constructeurs, aannemers en adviseurs die van hulp kunnen zijn bij het ontwerp en de uitvoering. Zo is de Roeibak in Aanbouw commissie via een oud-lid langs geweest bij Arcadis om te brainstormen over het ontwerp van de Van Oord Roeibak. Ook wordt er advies gegeven voor de financiering en hulp geboden voor het aanvragen van leningen bij de bank.

Een andere belangrijke groep is de klankbordgroep. Bestaande uit oud-leden die ervaring hebben in de bouwwereld, kijken ze mee naar de plannen en geven ze hier daar tips en sturen bij waar nodig. Deze groep bestaat al sinds het begin van de aanbouw. Zij hebben alle ontwikkelingen meegemaakt en kunnen advies geven over zaken waar studenten nog geen ervaring mee hebben. Zo hebben ze bijvoorbeeld gebrainstormd met de architect over het ontwerp en geholpen met het opstellen van het contract.

Erelid Carin ter Beek van BLAUW architecten heeft tot nu toe de meeste tijd in de aanbouw gestoken van alle oud-leden. Carin heeft in 2000 nog een zilveren medaille op de Olympische Spelen in Sydney gewonnen voor Proteus-Eretes en doet nu samen met haar zakenpartner Roel Lichtenberg het ontwerp voor onze aanbouw.

Alle oud-leden die een donatie hebben gedaan, hun waardevolle tijd hebben geïnvesteerd in het meedenken en verbeteren van de plannen en op andere manieren hebben bijgedragen aan de aanbouw, ontzettend bedankt! Zonder jullie waren we nu lang niet zo ver geweest.