Vaarverbod: Windkracht 8 Inloggen

Peter wint brons op de Olympische Spelen!

Olympische Spelen - 13 augustus 2016 - 16:45 - Door Lana Letanche

Zaterdag was het tijd voor de finales van de Vrouwenacht en de Mannenacht op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De Heren Hollandacht heeft na een ontzettend spannende race de Bronzen medaille veroverd, de vrouwen eindigde als zesde in de finale.

Peter Wiersum stuurt de Hollandacht al een aantal jaren, hij was aanwezig op de Spelen in Beijing en Londen als stuurman. Een medaille zat er echter telkens niet in. Goud op de World Cup in Luzern en winst op de traditionele Henley Royal Regatta beloofden al veel voor de mannen van de Hollandacht op de Olympische Spelen. Tijdens de ontzettende spannende race op Lagoa Rodrigo de Freitas bleef de Hollandacht vooraan in het veld varen. Uiteindelijk finishte ze een fractie later dan de Duitse acht en een bootlengte achter de Britten. Hiermee gaan ze met een Bronzen medaille naar huis. Proteus-Eretes is ontzettend trots op Peter met het behalen van de bronzen medaille! 

De Vrouwenacht met daarin Ellen Hogerwerf behaalde een zesde plek op de Spelen. Na een harde start moesten ze helaas hun meerdere erkennen in de andere roeiploegen. Uiteindelijk kan de Delftse roeivereniging vol trots terugkijken op een geweldige Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Proteus lid, Chantal Achterberg behaalde eerder deze week al een zilveren medaille met de Vrouwendubbelvier. Bij alle verroeide wedstrijden zat de gehele roeivereniging live mee te kijken. Op de laatste dag waren er ongeveer honderd mensen samen naar de finale van Ellen Hogerwerf en Peter Wiersum te kijken.