14.2°C, 3Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Amstelbeker

Wedstrijdroeiverslag - 20 september 2024 - 13:42 - Door Karel Bouwmeester

Heel Proteus-Eretes opgelet. Go!

Het wedstrijdseizoen kan weer van start na een korte zomerpauze, en wat is er beter om deze kick-off te initiëren dan de Amstelbeker deze zaterdag?! 



De Amstelbeker is een wedstrijd van 750m op de, je raadt het al, Amstel! Het werkt als een knock-outsysteem waarbij je alsmaar 1v1 heats moet winnen om te progresseren naar de volgende ronde en zo te proberen de felbegeerde Amstelbeker te winnen (Officieel benoemd de Palmbeker voor de Heeren en de Fortunabeker voor de Damesch). Eerst is er wel een time-trial om direct de kwartfinale te bereiken, dus als we het een beetje leuk doen, kunnen we (en dit is wel een heel breed genomen ‘we’, ik heb jammer genoeg zelf zeer weinig met deze wedstrijd te maken) direct door naar de kwartfinale en mogen we de eerste knock-outronde skippen! Gast hoe chill zou dat zijn!?



De Amstelbeker wordt georganiseerd door de Koninklijke Amsterdamsche Roei- & Zeilvereeniging (K.A.R. & Z.V) ‘De Hoop’ icm de KNSRB maar ik vind eigenlijk dat de Hoop zichzelf moet hernoemen naar Koninklijke Amsterdamsche Roei- En Lekkerzeilenvereniging en dan de afkorting K.A.R.E.L. moet adopteren, maar ik acht de kans klein dat ik ze daarvan kan overtuigen. 



De weersvoorspelling zaterdag is 24 graden met zon. De wedstrijd begint pas om 11.00 dus kom vooral lekker kijken. Onze Damesch beginnen zelfs pas om 11.30 en onze Heeren om 11.40! Mocht je willen weten wie er allemaal gaan strijden voor de roem en eer van onze geliefde D.S.R., lees spoedig door! Bij de Damesch hebben we v.b.n.s. Hanne, Stephanie, Marloes, Floor, Martine, Roos (de Jong!), Evie en Iris met als stuur Nino en bij de Heeren hebben we v.b.n.s. Andrew (5:51 concept2), Houter, Rinze, Ids, Lars, Vosse, Floris en Lucas met als stuur Milou!



Het Venster wenst beide achten heel veel succes met het vertegenwoordigen van onze befaamde doch wereldberoemde D.S.R. Proteus-Eretes.