14°C, 3Bft. Inloggen

Nabeschouwing Westelijke Regatta

Algemeen - 24 mei 2024 - 11:39 - Door Marijn van Dam

Het weekend van de 2x (Foto: Leo de Keizer)

Het zou natuurlijk de WAB niet zijn zonder veel wind, bliksem en een rare finale procedure vanwege FISU kwalificatie. Zwaar, licht, gevorderd, beginner: het maakte niets uit, iedereen starte door elkaar heen. Natuurlijk een leuk idee maar het zorgde ook voor gekke dingen. Ineens zijn er G-finales en je kan verliezen van bootjes uit je klassement zonder ze uberhaupt gezien te hebben. Bij de dubbeltweetjes op zaterdag hadden Dennis en Wouter en Emma en Floor zelfs al geblikt voordat de finale gevaren was, doordat alle boten in hun veld in een lagere finale startte. Hiermee zijn ze scull beginner af! Laura en Leonoor startten in dezelfde finale, ze konden lekker mee trekken en finishde net achter Emma en Floor en werden daarmee 3de in hun veld. Ook Roos en Rachel hadden de 4+ ingeregeld voor een dubbel twee voor de eerste wedstrijd, heel dapper en knap. Kyra en Noor werden 6 bij de Dames Gevorderde-B. Hanne en Annelouk werden 3de van het weekend en Lisa icm Vidar 4de. Iris moest helaas de wedstrijd uit zitten wegens ziekte.

Bij de mannen waren Renze en Jorrit net aan 2de, bij Luuk en Jari zaten de voorwedstrijd en herkansing niet helemaal maar ze wisten wel nog 11de te worden in het klassement. Olaf en Roderick werden uiteindelijk 4de in de D finale en Rinze en Ids 3de in de C finale.De enige Elite 4- dit weekend was Niek icm Theta, zij werden 3de van het weekend. Floris en Wouter streden voor een kwafilicatie voor FISU in de Gevorderde 4-, hiervoor moesten ze winnen. Ze zijn uiteindelijk 2de geworden! Lucas, Bram, Casper En Hein hebben het na een taaie kwart finale goed opgepakt voor een C finale, een mooie prestatie. Ties, Bogdan, Hugo, Lars hadden een zwaar weekend in de 4-. Eva, Stephanie, Maaike En Marloes hadden een goede eerste dag waarmee ze in de A/B halve finale kwamen, helaas geen A finale op de zondag. Inge, Merlynn, Fleur en Lica hebben nu een goede stijgende lijn over het weekend neer gezet, helaas waren ze kapot aan het einde van het weekend, toch waren ze erg tevreden.

Zondag zijn er nog 3 achten gestart. EJD samen met Laga waren net niet snel genoeg voor een finale helaas. Niek combineerde voor een Elite 8 en werd 2de. Annelouk combineerde ook en werd ook 2de.