Vaarverbod: Windkracht 7 Inloggen

Nabeschouwing Head, HOT en C2K

Roeien - 24 maart 2021 - 10:22 - Door Mandy Vermeijs

Het was een druk weekend op de Schie afgelopen weekend. Het was de gelegenheid om te laten zien wat we als Proteus in ons hebben.

Het was een druk weekend op de Schie afgelopen weekend. Het was de gelegenheid om te laten zien wat we als Proteus in ons hebben. Naast onze echte wedstrijdroeiers, begaven de fanatieke comporoeiers zich ook op het water. Met onze halve vloot op het water bracht afgelopen weekend alleen maar moois met zich mee.

Iedereen die langs het kruithuis fietste kan het niet gemist hebben: de Toercie compospar. Een hoop C4+’jes wisten er een spetterend spektakel van te maken. Een spannende race waarbij een mannen worstjes én hondjesploegen samen met de eer moeten strijken. Een gedeelde eerste plek voor de ploeg Zeuven en Rataroeien met een mooie tijd van 1:54.2. Dit geeft ons grootse verwachtingen voor het komende roeiseizoen. Ook wist de dames topC4+ NonsTop zich een eerste plek te veroveren met een tijd van 2:05.1. Naast C4+ verschenen er nog meer nummers op het water. Het Beuncommissariaat in een 2- zette een nette tijd neer van 1:52.0. Spruit en Eenmansleger vochten tegen elkaar in een skiff en verder was er Steen Papier Bier die met 1:45.1 eerste plek verdiende op het 2x veld. Ook verscheen Kapot in een 4+ op het water en zette een tijd neer van 2:04.2.

De tijden van de compospar konden ook gebruikt worden voor de Heineken Openings Toernooi, de HOT. Hierbij zijn maarliefst twee taarten verdient. Spruitje heeft gewonnen in het D1x veld en ook Rataroeien heeft gewonnen in het HOnerv C4+ veld.

Maar niet alleen voor de composectie was een spar georganiseerd. De Corona tweekamp, ook wel the wedstrospar tweekamp, een waardige strijd tussen LAGA en Proteus-Eretes waarbij gestreden is op een 2500m en een 250m. Onze HCL8+ , AK Heerenclubacht 2021 en Labiel, namen het hier tegen elkaar op. Een spannende strijd waarbij Fietspomp de overwinning mee naar huis nam. EJL’21 (9:25.7) en EJZ’21 (9:13.5) namen het op tegen EJL van Laga (8:57.4). Ook verscheen EJL’21 nog in een 4+ op het water en zette een tijd neer van 10:27.2. EJLD waagden zich in twee 4*’jes en nam het tegen zichzelf op. TriggerT, onze BHAK Damesclubacht was ook op het water te vinden en zette een tijd neer van 11:12.1 op de 2500m.

Verder is afgelopen weekend ook de virtuele head gestart. 8 kilometer strijden op onze eigen Schie. EJD’21 wist zich aan deze afstand te wagen en zette een tijd neer van 30:50.4. De Head kan van 20 maart tot 4 april op eigen water gevaren worden. 

Een weekend met lekker weer, veel roeiers en goede prestaties. Proteus heeft weer laten zien wat hij in zich heeft. Onze verwachtingen voor komend seizoen zijn aangescherpt.

We hebben er zin in.