20.5°C, 4Bft. Inloggen

Workshop Easy LMS

Algemeen - 17 februari 2021 - 11:01 - Door Jort Koks

Succesvolle online workshop Flow and Deep concentration levert handige coachingstips op.

Heb je met je ploeg weleens nagedacht hoe je in de juiste mindset komt voor een training? En vraag je input aan je ploeg tijdens de training wat ze moeten verbeteren? Deze en andere vragen waren de pijlers tijdens de coachingsworkshop Flow and deep concentration, georganiseerd door het Delftse leertechnologiebedrijf Easy LMS B.V. (voorheen Insyde B.V.). Eigenaar én oud-roeicoach Jeroen Guldemond deelde tijdens de online workshop the good, the bad and the ugly over het fenomeen flow.  

“Flow is de staat waarin je helemaal opgaat in je bezigheid, de tijd vergeet, jezelf verliest in je taak. Tijdens de flow heb je een verhoogde paraatheid, je ervaart een soort ‘high’. Je kunt je beste prestatie leveren en haalt alles uit jezelf”, legt Guldemond uit. Volgens hem is het een voorwaarde voor een gezond en positief topsportklimaat. 

Uitdaging

De flow-staat bereiken is echter een weg omgeven met hobbels. “De afleiding is vaak groot, maar ook wordt vaak de lat te hoog gelegd door coaches. Of juist te laag. Je moet naar een optimum zoeken. Want bij een te lage uitdaging word je gemakzuchtig. Daardoor verliezen topclubs als Ajax ook weleens van mindere goden. Een te grote uitdaging daarentegen zorgt voor stress, en dat is weer een vijand van flow. Er moet dus een balans zijn tussen uitdaging en vaardigheden”, beargumenteert Guldemond.

Van Proteus-Eretes namen negen coaches deel aan de workshop. Volgend jaar zal Easy LMS B.V. deze workshop opnieuw organiseren.

Meer weten over flow and deep concentration? Lees eens de blog op Easy-LMS.com.