Achtergrond

In augustus 2014 is een ambitieus plan voor een aanbouw opgepakt, waarom is dit plan opgepakt en hoe past dit binnen de visie en missie in het meerjarenplan van Proteus-Eretes? Roeien staat centraal, we gebruiken onze technische achtergrond, werken samen met onze omgeving en zijn trots op onze vereniging en haar prestaties!
Meerjarenplan 2013-2016
“Roeien en presteren staan centraal bij Proteus-Eretes. Om constant beter te presteren zorgt Proteus-Eretes dat haar leden hun technische kennis gebruiken, ze kritisch zijn op zichzelf en advies van buitenaf gebruiken. We zijn trots op onze gezamenlijke successen.”
Huidige huisvesting
In 1997 heeft Proteus-Eretes een gigantische stap vooruit gezet door de verhuizing van het Kruithuis naar de Beuk. Een plan waar jaren aan gewerkt is door leden van de vereniging kreeg vorm en werd uitgevoerd in samenwerking met professionals. De inzet van de leden tijdens de voorbereidingen én de bouw waren onmisbaar. Nu, 17 jaar later, is Proteus-Eretes klaar voor de volgende stap. Als ambitieuze, technische en innoverende roeivereniging is dit project ons op het lijf geschreven. Al enkele jaren gaan de prestaties van de eerstejaarsachten achteruit, maar sinds de zomer van 2014 zijn er twee profcoaches bezig een nieuwe structuur uit te zetten voor deze sectie. Deze eerste maanden worden zeer positief beleefd, er wordt vol vertrouwen naar het nieuwe seizoen toegewerkt.
Motivatie aanbouw
Over onze faciliteiten mogen we niet klagen: prachtige vloot, voldoende ruimte, ergometer ruimte, uitgebreide faciliteiten bij Sport en Cultuur van de TU Delft. Echter ontbreekt er één ding, een overdekte roeibak waar met een hele eerstejaarsacht gewerkt kan worden aan de techniek. Tijdens de korte voorbereidingstijd van eerstejaarsachten met een onervaren groep zijn trainingen in een roeibak onmisbaar.
Omvang aanbouw
Naast deze extra trainingsfaciliteit die vooral voor eerstejaarsroeiers maar ook voor ouderejaarsroeiers van grote toegevoegd waarde is, ontstaat de mogelijkheid andere ruimtes aan te pakken. Naar aanleiding van een tweetal enquêtes (2009 en 2015) zijn er drie ruimtes op de Beuk waarvan we weten dat een meerderheid van de leden vindt dat deze aangepakt moeten worden. Het betreft hier de keuken, het aantal commissiekamers en de bestuurskamer. De werkgroep voor de aanbouw heeft 11 februari meerdere varianten gepresenteerd voor een faseplan. In dit faseplan wordt eerst de roeibak gerealiseerd en is er in de tweede fase ruimte voor het aanpakken van de andere prioriteitsruimten. Hierbij kunnen er zaken binnen de huidige Beuk aangepakt worden, ruimtes verplaatst worden of extra ruimtes gecreëerd worden in de aanbouw.