Unsplashed background img 1
 
Nabeschouwing Olympische Spelen - Zilver en brons!

Hoewel sommige sporten pas net begonnen zijn aan hun toernooi zijn de roeiers al klaar. En niet zonder resultaat, een gouden, zilveren en bronzen plak voor Nederland! Vanuit onze vereniging behaalde Chantal zilver met de vrouwen dubbelvier en Peter brons met de Hollandacht!

Peter wint brons op de Olympische Spelen!

Zaterdag was het tijd voor de finales van de Vrouwenacht en de Mannenacht op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De Heren Hollandacht heeft na een ontzettend spannende race de Bronzen medaille veroverd, de vrouwen eindigde als zesde in de finale.

Chantal wint zilver op de Olympische Spelen!

Na een ontzettend spannende race gaat erelid Chantal Achterberg met een zilveren medaille terug naar Nederland!

Informatie

Het zal menigeen niet ontgaan zijn dat 2016 het jaar van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro is. Proteus heeft inmiddels een rijke geschiedenis wat betreft de Olympische Spelen. Drie keer werd er zilver behaald, eenmaal zelfs goud. Vier jaar terug verschenen er maar liefst vijf Proteërs aan de start. Chantal en Sytske wisten in Londen naar de bronzen medaille te roeien. Hoe zal het Proteus in Rio vergaan?

fast_rewind
Voorgaande Spelen

Een medaille op de Olympische Spelen is absoluut het hoogst haalbare voor een roeier. Alle toproeiers ter wereld trainen toe naar wat het hoogtepunt in hun roeicarrière moet worden. Omdat de Olympische Spelen maar eens per vier jaar plaats vinden zijn er niet heel veel kansen om een Olympische medaille te winnen. De afgelopen twintig jaar was Proteus elke Olympische Spelen vertegenwoordigd en zijn er door 6 roeiers medailles gewonnen.

Chantal Achterberg 2012 W8+ Brons
Sytske de Groot 2012 W8+ Brons
Gerritjan Eggenkamp 2004 M8+ Zilver
Carin ter Beek 2000 W8+ Zilver
Niels van der Zwan 1996 M8+ Goud
Harry Droog 1968 M2x Zilver

av_timer
Rio de Janeiro

In 2016 zullen de Olympische Spelen plaatsvinden in Brazilië, in Rio de Janeiro. Verschillende topsporters van Proteus-Eretes zullen aan de start verschijnen deze zomer. Daarnaast zijn een aantal van onze roeiers reserve tijdens de Spelen. Hieronder staan ze allemaal op een rijtje, klik hier voor uitgebreide profielen.

Chantal Achterberg W4x
Peter Wiersum Stuur M8+
Ellen Hogerwerf W8+
Sjoerd de Groot Reserve mannen
Bart Lukkes Reserve lichte mannen

Live Stream

Klik hier voor de link naar de NOS website, hier kan je live meekijken vanuit je stoel naar de Olympische Spelen!

Agenda

Hieronder staan alle belangrijke data voor de Olympische Spelen. Tijdens de Spelen zal op de Barzolder de beamer aan staan als er Proteërs aan de start staan. Schrijf deze data dus gelijk in je agenda en moedig onze helden deze zomer aan!

in Rio de Janeiro

Datum Activiteit
Zaterdag 6 augustus 2016 17:50 Voorwedstrijd Vrouwen Dubbel Vier (4x)
Maandag 8 augustus 15:10 Herkansing Vrouwen Dubbel Vier (4x)
15:30 Voorwedstrijd Vrouwen Acht met stuurvrouw (8+)
15:50 Voorwedstrijd Mannen Acht met stuurman (8+)
Woensdag 10 augustus 14:50 Finale Vrouwen Dubbel Vier (4x)
15:00 Herkansing Mannen Acht met stuurman (8+)
15:34 Herkansing Vrouwen Acht met stuurvrouw (8+)
Zaterdag 13 augustus 16:04 Finale Vrouwen Acht met stuurvrouw (8+)
16:24 Finale Mannen Acht met stuurman (8+)
Klik hier voor het volledige schema.

op de Beuk

Datum Activiteit
7 juli 20:00, inloop 19:30 Uitzwaaiborrel
6 augustus vanaf 17:30 Live op de barzolder Chantal aanmoedingen!
8 augustus vanaf 14:45 Live op de barzolder Peter en Ellen aanmoedingen!
10 augustus vanaf 14:30 Live op de barzolder Chantal, Peter en Ellen aanmoedingen!
( Bar is open! )
13 augustus vanaf 15:45 Live op de barzolder Peter en Ellen aanmoedingen!
( Bar is open! )
?? september Huldiging

Roeiers

Peter Wiersummore_vert

Stuur Hollandacht

Peter Wiersumclose

Peter is inmiddels een routier met Olympische deelnames in Peking en Londen. Tot nu toe bleef Olympisch metaal uit. Het goud op de afgelopen World Cup geeft aan dat de mannenacht op de goede weg is om de zure smaak uit Londen weg te spoelen.

Chantal Achterbergmore_vert

Roeier Holland damesdubbelvier

Chantal Achterbergclose

In Londen wist ons erelid Chantal een bronzen plak te winnen. Nu zal ze echter voor meer gaan dan brons. Met sterke Duitse tegenstanders wordt de strijd om het goud niet makkelijk maar ook zeker niet onmogelijk! Afgelopen worldcup waren de Duitsers afwezig, maar waren de Polen Chantal en haar ploeg net te snel af.

Ellen Hogerwerfmore_vert

Roeier Holland damesacht

Ellen Hogerwerfclose

De afgelopen jaren leek Ellen af te stevenen op Olympische deelname in de tweezonder. De bondscoach besloot haar echter te selecteren voor de vrouwenacht. Helaas lukte het niet om op afgelopen WK aan de kwalificatie-eisen te voldoen. Het was lang onzeker of ze met haar ploeg naar Rio zou gaan. Het gouden resultaat op de eerste worldcup gaf aan dat deze missie zeker haalbaar was. Eind mei heeft ze met de tweede plek op het Olympisch Kwalificatie Toernooi toch nog een ticket behaald voor de Olympische Spelen in Rio.

Sjoerd de Grootmore_vert

Reserve zware mannen

Sjoerd de Grootclose

Sjoerd de Groot was een aantal jaar een vaste kracht in de Holland acht. Hij behaalde brons in het EK in Sevilla & brons op de wereldbeker te Luzern. Voor Rio staat Sjoerd vooralsnog als reserve ingedeeld, maar met een verblijf in het olympisch dorp en het starten van de reservewedstrijden pakt hij toch nog een groot deel van de Olympische Spelen mee!.

Bart Lukkesmore_vert

Reserve lichte mannen

Bart Lukkesclose

De 23-jarige Bart Lukkes heeft in de wereldkampioenschappen onder de 23 jaar al meerdere medailles gewonnen. Dit jaar is hij als vervanging voor Tim Heijbrock in de lichte vier terecht gekomen. Echter door eigen blessureleed staat Bart Lukkes vooralsnog als reserve klaar.