Nieuws

Tot volgend jaar!

PSI '17 kijkt terug naar een mooi en lang weekend van spannende races en een epsisch festival! We hopen dat iedereen net zo erg van het weekend genoten heeft als wij en zien jullie ook graag terug bij de 37e PEiL!

Ben jij nou van plan om volgend jaar iedereen in je veld aan te vegen en meteen dat baanrecord mee te pakken? Hieronder is alvast een geupdate overzicht te vinden van alle baanrecords, ter motivatie. Tot volgend jaar!

file_downloadBaanrecords PEiL

VERPLICHTE STUURLIEDENINSTRUCTIE

Vanaf dit jaar zullen de stuurinstructies voor de PEiL en de PEiK niet op de wedstrijd zelf zijn, maar zijn deze HIER te vinden op de website. Naderhand moet je een kleine test doen. Deze is HIER te vinden voor de PEiL en HIER te vinden voor de PEiK.

De stuurinstructie is VERPLICHT voor alle stuurlieden en sturende roeiers van ongestuurde nummers. Het is een lange baan met veel obstakels, dus wees goed voorbereid en bekijk de filmpjes aandachtig!

VOORSTART & KEERBOEI SITUATIE

Om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes verloopt bij het wegstarten van alle boten, is er een overzicht gemaakt welke boten in welke volgorde wegstarten. We vragen jullie je te houden aan de schema's die in het onderstaande PDF staan. Er zullen ook medewerkers zijn die je in de goede volgorde zullen zetten.

Na het finishen van de PEiL kan je NIET GELIJK AANLEGGEN. In het PDF'je "Situatie keerboei" is de keerboei situatie geschetst, houd je hier ook aan.

Whatsapp Service

Wil jij ook graag real-time updates ontvangen over de wedstrijd voor/tijdens het PEiL weekend? Met de Whatsapp service worden toeschouwers en deelnemers op de hoogte gehouden van belangrijke gebeurtenissen tijdens het evenement, zoals:

Updates blokindelingen i.v.m. weerssituatie
Belangrijke updates over het hele evenement

Stuur een Whatsapp-berichtje:
"PEiL AAN"
naar +31 6 27655024

De PSI is alweer hard bezig met de voorbereidingen voor de 36e editie van het grootste competitieroeievenement van de Benelux, de Proteus-Eretes in ’t Lang en – in ’t Kort! In het weekend van 13 en 14 mei 2017 zal roeiend Nederland wederom naar Delft komen om het wilde Schiewater te trotseren.

Op de zaterdag en zondag zullen ploegen tijdens de PEiL in een achtervolgingsrace laten zien wie het in zich heeft om de snelste tijd neer te zetten over een afstand van 4,5 kilometer. Op zaterdagavond rond een uur of 6 ’s avonds zal er plaats gemaakt worden voor de PEiK waarbij ploegen het laatste toetje van de dag nog kunnen meepakken. De PEiK bestaat uit een 450 meter boord-aan-boord sprint waarbij zowel studenten- als burgerverenigingen sprintend langs het Kruithuis zullen stormen.

Normaal gesproken vindt er op de zaterdagavond altijd het bekende PEiL feest plaats, maar ter ere van Proteus haar 14e lustrum zal het feest vervangen worden door het Proteus Festival! Kijk voor kaarten en meer informatie op www.proteus-eretes.nl/festival.

Promomovie

Kan je niet wachten op de PEiL 2017 en wil je alvast een voorproefje krijgen van de sfeer? Vind hieronder de promomovie voor de PEiL 2017!

Indelingen

Hieronder zijn alle indelingen van de PEiL en PEiK 2017 te vinden. Tijdens het PEiL en PEiK weekend zullen de uitslagen hier ook komen te staan.

Ben jij van plan om dit jaar het baanrecord op jouw naam te zetten? De baanrecords van de PEiL zijn te vinden in het onderstaande PDF'je.

file_downloadBaanrecords PEiL

Zaterdag 13 mei 2017
Blok 1 Blok 2 Blok 3
Wisselvlot open n.v.t. 11:00 13:35
Vlot open 08:45 11:35 14:10
Vlot dicht C4+ 09:30 12:20 14.55
Vlot dicht 09:45 12:35 15:10
Start 10:30 13:05 15:40
Prijsuitreiking 13:00 15:30 18:00
Zondag 14 mei 2017
Blok 4 Blok 5 Blok 6
Wisselvlot open n.v.t. 12:00 14:45
Vlot open 09:30 12:45 15:25
Vlot dicht C4+ 10:15 13:30 16:10
Vlot dicht 10:30 13:45 16:30
Start 11:15 14:15 16:55
Prijsuitreiking 14:00 16:30 19:00
Zaterdag 13 mei 2017
Blok 1 Blok 2 Blok 3
D4+ Cat. B D4+ Cat. A Bedr. 8+
D2x H4* D4*
HCl 8+
NOOC C4+ H1 NOOC H-klassement NOOC C4+ H2
NOOC C4+ D3 NOOC C4+ D4 NOOC C4+ D5
Honerv. C4+ Donerv. C4+
Zondag 14 mei 2017
Blok 4 Blok 5 Blok 6
H2x H2- Mix2x
D1x H4+ Cat. A H4+ Cat. B
DCl 8+ H1x
NOOC C4+ H5 NOOC C4+ H4 NOOC C4+ H3
NOOC D-klassement NOOC C4+ D2 NOOC C4+ D1
NOOC C4+ D6

De uitslagen voor de PEiL zijn te vinden op de website:
www.hoesnelwasik.nl/peil/17/uitslagen

Zaterdag 13 mei 2017
Blok 1 Blok 2
HCl 8+ DCl 8+
D1x H1x
D2x H2x
DC2+ HC2+
H4* D4*
D4+ H4+
Mix 8+ Mix 2x
Zaterdag 13 mei 2017
Blok 1 Blok 2
Vlot open 17:00 18:20
Vlot dicht 17:30 18:50
Start 17:45 19:05
Prijsuitreiking 21:00

De lotingen voor de PEiK zijn hier te vinden:

file_downloadLoting PEiK

Voor een weergave op de website kan je kijken op www.hoesnelwasik.nl/peik/17/loting

De uitslagen voor de PEiK zijn te vinden op de website:
www.hoesnelwasik.nl/peik/uitslagen

Wedstrijdinformatie

Vlotindeling en baankaarten

De boten zullen deels op Proteus en deels op Lijm en Cultuur (450 meter van Proteus) komen te staan, zodat de wedstrijd soepel kan verlopen en de boten beter bewaakt zullen staan. Let op dat de PEiL een andere finish heeft dan de PEiK! De baankaarten zijn hieronder te vinden.

De vlotindelingen voor de PEiL en de PEiK zullen binnenkort ook op de website komen te staan. Zie hieronder de vlotindeling voor de PEiL en PEiK. Kijk van tevoren goed bij welk vlot je moet zijn!

Dit is de geupdate situatie van het gehele PEiL terrein, met Proteus-Eretes en Lijm & Cultuur!

Stuurinstructie en rugnummers

In tegenstelling tot voorgaande jaren zullen de stuurliedeninstructies niet op het evenement zelf plaatsvinden maar moeten dezen voor aanvang van je eerste race online worden bekeken. Na de stuurinstructie is er een kleine test die gedaan moet worden ter controle of de stuurinstructie wel is gedaan.

Voor de PEiL is de stuurinstructie hier te vinden. De test kan hier worden ingevuld.

De stuurinstructie van de PEiK is hier te vinden. De test kan hier worden ingevuld.

Rugnummers kunnen opgehaald worden bij de penningmeesterbalie door een verenigingsvertegenwoordiger. De penningmeesterbalie is te vinden op de barzolder op Proteus.

Per ploeg is het €10 aan borg voor een rugnummersset, met maximaal €100 borg per verenigingsvertegenwoordiger.

Inschrijfkosten

Ga je de PEiL of PEiK starten? Voor inschrijfgelden, zie http://www.wedstrijden.knrb.nl

Festival

Traditiegetrouw wordt er elk jaar op de zaterdagavond een episch feest georganiseerd, elk jaar groter en beter. Dit jaar zal het echter nóg grootser en beter worden aangezien Proteus-Eretes haar 14e lustrum viert. De Feescie zal ervoor zorgen dat het een onvergetelijk festival wordt waar iedereen tot in de late uurtjes kan genieten van swingende deuntjes van de DJ’s en kleurrijke klanken van de bandjes, waaronder onze enige echte ProtHUISband! Dus neem je ploeg, coaches en vrienden mee naar dit ongekende Resonante festival!

Het festival zal plaatsvinden op Lijm & Cultuur en begint al om 13:00 uur. Kijk voor kaarten en meer informatie over het festival op https://proteus-eretes.nl/festival.

Voorzieningen

Fietsen

Het is mogelijk om zaterdag en zondag fietsen te huren voor €3,50 per fiets per blok. Als je een fiets wilt reserveren is dit mogelijk door dit formulier in te vullen. Zo kun je teleurstelling op de dag zelf voorkomen. Wanneer je de fietsen niet op komt halen voordat het vlot open gaat van het betreffende blok, zullen de fietsen weer in de verhuur komen voor andere belangstellenden.

Tijdens het weekend kan je de fietssleutels ophalen bij het secretariaat. Deze is te vinden op de barzolder op Proteus-Eretes (zie de terreinindeling voor meer informatie over de locatie).

Eten

Overdag biedt Het Beheer een verscheiden aanbod van panini's en andere etenswaren aan die te verkrijgen zijn op het terrein.

Verder zijn er op de zaterdagavond verschillende foodpoints op Lijm & Cultuur waar eten kan worden gekocht.

Slaapplekken

Als je op zaterdag vroeg moet starten kun je op vrijdag voor slechts €7,50 per persoon overnachten op de sociëteit van Proteus-Eretes inclusief ontbijt.

Verder is er de mogelijkheid om van zaterdag op zondag je tentje op te zetten op een terrein vlakbij Proteus-Eretes. Dit inclusief een heerlijk ontbijtje op zondag voor slechts €10,00 per persoon. Op zondagochtend kan er vanaf 8:00 uur gebruik worden gemaakt van de kleedkamers bij Sport & Cultuur om te douchen.

Als je een plekje wilt reserveren voor de vrijdag of zaterdag, kan je je aanmelden door dit formulier invullen.

Op de zaterdag is het mogelijk om je bandje voor de slaapplaatsen op te halen bij het secretariaat. Deze is te vinden op de barzolder op Proteus-Eretes (zie de terreinindeling voor meer informatie over de locatie).

Routebeschrijving

Vanaf station Delft-Zuid: Ga vanaf het perron de trap naar het viaduct op. Ga hier linksaf, en volg het middelste pad (deze loopt omhoog). Op een gegeven moment kruist u de Schie. Direct na de Schie ziet u aan uw linkerhand het verenigingsgebouw van de D.S.R. Proteus-Eretes, ‘De Beuk’. U komt hier door nu via het eerste voetpad aan uw linkerhand het viaduct te verlaten.

Enkele botenwagens zullen dit jaar bij Lijm en Cultuur staan. Dit ligt ook op de Rotterdamseweg, ongeveer 450 meter ten noorden van Proteus.

Neem afslag ‘Delft Zuid’ vanaf de A13. U bent op de Kruithuisweg, neem nu de afslag naar de ‘TU-wijk’. Ga aan het einde van de afslag links (de Schoemakerstraat) en aan het einde van deze straat met de bocht mee naar rechts. Neem afslag 'Delft Zuid' vanaf de A13. U bent op de Kruithuisweg, neem nu de afslag naar de 'TU-wijk' vanaf de N470. Volg de tweede rijstrook van links om linksaf te slaan naar de Schoemakerstraat. Vervolg de weg naar de Huismansinkel. Sla aan het einde rechtsaf (de Heertjeslaan). Volg de Heertjeslaan tot het einde waar u rechtsaf slaat naar de Rotterdamse weg. Neem de tweede afslag rechtsaf naar de Kluyverweg. Of parkeer uw auto aan het eind van de eerste linker afslag aan de Kluyverweg, de Anthony Fokkerweg. In de hoek van deze parkeerplaats kunt u via het schelpenpad en het fietspad doorsteken richting Proteus-Eretes. Voorbij het viaduct, aan uw linkerhand vindt u het verenigingsgebouw van de D.S.R. Proteus-Eretes, ‘De Beuk’. Het is absoluut verboden uw auto op het terrein of de oprit van Proteus-Eretes te parkeren. Daarnaast zijn de trottoirs ook verboden terrein. Gelieve uw auto dus bij de Faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek te parkeren.

Enkele botenwagens zullen dit jaar bij Lijm en Cultuur staan. Dit ligt ook op de Rotterdamseweg, ongeveer 450 meter van Proteus.

Contact

Proteus-Eretes

Wanneer u contact wilt opnemen met Proteus-Eretes dan kunt u het beste gebruik maken van de volgende gegevens. U komt dan direct in contact met het bestuur.

Adres
D.S.R. Proteus-Eretes
Rotterdamseweg 362A
2628AT Delft
Postadres
Postbus 322
2600 AH Delft
Telefoon
(015) 2623720 (Bestuur)
+31 6 27655024 (Wedstrijdleiding)
E-mail

peil@proteus-eretes.nl
wedstrijdleiding.peil@proteus-eretes.nl
ct@proteus-eretes.nl

Rekeninginformatie

IBAN – NL44 RABO 0103 4052 40
BIC – RABONL2U
T.n.v. D.S.R. Proteus-Eretes te Delft
Inzake PEiL

Commissie

Elk jaar wordt het weekend van de PEiK en de PEiL georganiseerd door acht enthousiaste competitieroeiers. Hierin worden zij bijgestaan door een Qualitate Qua, die vanuit het bestuur een oogje in het zeil houdt. Naast vier nieuwe commissieleden, zijn er ook vier mensen die voor het tweede jaar plaatsnemen in de commissie. Dit zorgt ervoor dat er genoeg ervaring in de commissie zit om er ook dit jaar voor te zorgen dat het evenement tot in de puntjes verzorgd wordt.

De commissie wordt bijgestaan door een jury om voor een eerlijk verloop van de wedstrijd te zorgen.

Proteus-Eretes in ’t Lang-commissie
Roy Klip Voorzitter
Jette Bloemberg Penningmeester
Lotte van Dongen Acquisitie
Vera Stevers Wedstrijdleiding
Stan Hennekes Wedstrijdleiding
Ivo Schrama Techniek
Anne Kee Doing Techniek
Felix Kwa Public Relations
Daniëlle Roos Qualitate Qua
Jury
Ted Verbraak Hoofd van de Jury
Pers

Proteus-Eretes in ‘t Lang is een groot roeievenement waar vele studenten uit het hele land op af komen. Gepaard met mooi weer is de hoeveelheid roeiboten op de Delftse Schie een heus spektakel.

Wilt u aanwezig zijn? Neem dan contact op met onze PR-commissaris:

Felix Kwa, te bereiken op 06 27611922 of peil@proteus-eretes.nl