Vaarverbod: Windkracht 7 Inloggen

Roeiend richting de Ringvaart

Roeien - 04 februari 2016 - 00:07 - Door Wouter Nederstigt

Bas en Wouter gaan de ringvaart roeien! Lees hier de reden waarom we dat hebben besloten, en wat we zullen doen om jullie op de hoogte te houden van onze voortgang!

Bas en Wouter gaan de ringvaart roeien! Dit prachtige plan ontstond tijdens afgelopen ringvaartborrel, waarbij het ons beiden opviel dat er geen opvolgers waren voor de Borkehoerinnen. Dat kon natuurlijk niet, dat was een gebruik wat voortgezet moest worden en omgetoverd moest worden in een traditie! En wellicht zal er een tijd aanbreken dat het altijd al zo is geweest, maar dat zou natuurlijk niet gebeuren als er het opeenvolgende jaar geen borkerhoeren zouden zijn. Dus besloten wij, enigszins onder de invloed van onze grote vriend alcohol, om onszelf uit te roepen tot de volgende borkehoeren! De eerste borkehoeren, Geertje en Marloes, hadden de ringvaartregatta afgelegd in een dubbeltwee en waren daarnaast ook nog van het vrouwelijk geslacht. Wij zijn dat trouwens niet. We waren ons daarvan bewust en zagen onszelf dus niet als volwaardige borkehoeren dus bij deze heten wij de borkehoeren 1.5! We gaan overigens wel de ringvaartregatta afleggen in een dubbeltwee. We zijn namelijk niet gek.

Dit zal niet de eerste keer zijn dat we samen in de boot stappen. We zijn beiden een deel van de Heerenclubacht 2015 |Absoluut| der D.S.R. Proteus-Eretes en hebben dus afgelopen jaar 5 keer per week samen in een boot gezeten. Daarvoor hebben we eigenlijk nog nooit samen in de boot gezeten. Maarja, na een jaar 5 keer per week samen te roeien leer je dezelfde haal aan dus komt het vast wel goed. Wouter heeft voordat hij lid werd bij Proteus 2 jaar leren roeien bij DDS en heeft daardoor enige ervaring met het scullen. Ook voor Bas is twee palen in zijn handen niet vreemd, hij heeft begin dit jaar namelijk zijn skifftest gehaald. Die combinatie kan niet meer stuk!

Wij zullen jullie, onze trouwe fans, proberen op de hoogte te houden van het traject van voorbereidingen tot de ringvaart. We zullen trainingsverslagen op stellen en deze met jullie te delen, we zullen jullie ook laten weten hoe het zit met de verdere voorbereidingen. We zullen updates plaatsen wanneer we ons hebben ingeschreven voor de ringvaart (ja, dat moet nog), wanneer we zekerheid hebben over een boot (ja, we hebben op dit moment nog geen boot), wanneer we ploegkleding hebben besteld maar ook wanneer we bijvoorbeeld kleine dingen aanpassen aan de afstelling van de boot waarin we trainen. Ook zullen we af en toe inzichten plaatsen over de roeitechniek, met de nadruk op hoe we zo weinig mogelijk energie kunnen stoppen in het verplaatsen van de boot. Het is niet voor niets dat we als motto "Minder willen meer chillen" hebben gekozen.

Dat was de eerste korte kennismaking, we zullen snel weer een update plaatsen!
Kusjes,
Bas en Wouter Borkehoeren 1.5 "Minder willen meer chillen"