14.1°C, 5Bft. Inloggen

Voorbeschouwing FISU WK in Chengdu

Wedstrijdroeiverslag - 28 juli 2023 - 12:04 - Door Lotte Beukers

is het 2021, 2022 of 2023?

Helaas kan ik nog niet veel vertellen over de race en de tegenstanders want dat weten we nog niet….. Het vliegen was een hele ervaring Na een elke lange vlucht waarin we ondanks onze pogingen op het nieuwe ritme te komen, zeker drie keer in nachtrust onderbroken werd voor een midnight snack. Eenmaal in Shanghai, onze overstap, werden we behandeld als VIPs en mochten alle rijen skippen en chillen in de VIP’s lounge met gratis eten. En we zouden natuurlijk geen Nederlanders zijn als we dan maar niet eentje van alles nemen. Daarna weer alle rijen skippen vlucht naar Chengdu (neee ik hoef geen eten ik wil slaap).

Maar dan zijn we er eindelijk door alle indrukken vergeten we even dat we moe zijn en laten ons meevoeren door onze “attachment”, althans dat is hoe onze delegatie Chinees zichzelf noemt. Iedereen zwaait en zegt hallo en Vosse heeft nog even het Wilhelmus gespeeld op zijn mondharmonica. Overal waar je kijkt is promo voor het WUG, maar tijd om even te genieten of uit te rusten is er niet. Na nog eventjes snel een hapjes in de dinner hall en dan door naar de openingsceremonie waar we een flinke extravagante verwachten. Iedereen hier is pinnetjes aan het ruilen met elkaar, en ik probeer daarmee erachter te komen welke landen een Dames 4- hebben.

De openingsceremonie begint om 14:00 Nederlandse tijd en is te volgen op https://www.fisu.tv/featured/videos/opening-ceremony-chengdu-fisu-world-university-games
Ik hou jullie graag op de hoogte als ik meer weet over de races!!! 

Aldus Annelouk 

funfact:
Alle wegen zijn afgezet zodat de atleten naar de arena kunnen in de bussen. Elke 20 meter staat een politieagenten. En alle bewoners van de megaaa hoge flats zijn op straat komen staan om te zwaaien.