21.2°C, 4Bft. Inloggen

Voorbeschouwing NSRF slotwedstrijden

Wedstrijdroeiverslag - 30 juni 2023 - 16:37 - Door Yvo van Rutten

De "meeste inschrijvingen bokaal" gewonnen

Dames en Heren, het einde van het studiejaar is in zicht en voor velen is dat er al. Dit kan natuurlijk maar 1 ding betekenen: het is tijd voor de Slot, de laatste wedstrijd van het roeiseizoen (op de uitzendingen na natuurlijk) en aansluitend de uittraining. Deze vindt plaats op de welbekende WAB, zeer geliefd door roeiend Nederland.

Dit jaar wordt de Slot georganiseerd door Argo. Waar bijna elke wedstrijd ieder jaar door dezelfde vereniging georganiseerd wordt, wordt de Slot georganiseerd door een vereniging die dat jaar een lustrum heeft. Daarnaast zijn er nog meer dingen die je bij de Slot wel zult zien, die je op normale wedstrijden niet ziet. Zo tellen de punten van de Slot voor het klassement op zaterdag anderhalf keer mee en zal je op zondag een hoop gekke nummers op het water zien. Sommigen noemen de Slot dan ook haast een compo wedstrijd. 

Proteus heeft op deze wedstrijd, zoals op vele wedstrijden, de "meeste inschrijvingen bokaal" gewonnen, met deze keer 96 inschrijvingen voor dit weekend. Ik heb daarom ook besloten om niet alle boten te noemen maar enkele boten te belichten. Vanavond is als eerste de Argo sprint. Hier zullen al een aantal van onze roeiers shinen en wellicht de sprintbokaal verdienen. Deze inschrijvingen vallen trouwens niet eens onder die 96, hier hebben we nog 18 extra inschrijvingen voor (helaas heeft Argo daar 27 inschrijvingen staan en zijn we dus éénna-grootste qua inschrijvingen). Om dit alles klaar te kunnen spelen gaan er 53 boten mee, wat in totaal 2100 kg is. 

Op zaterdag is het nog best spannend voor het eerstejaars klassement.EJLD kan nog een derde plek pakken, als EJL 6 punten pakt op Skadi schuiven ze naar plekje 5, EJD gaat omhoog als ze 2 punten meer pakken dan Laga en EJZ gaat van plek 7 naar plek 4 in het geval dat ze blikken. Daarop aanhakend: onze EJ's staan gemiddeld het best van alle EJ's dit jaar op dit moment.   

Op zondag komen er naast allerlei skiffjes en mensen die gek genoeg zijn om 5 keer de baan over te willen gaan, een ejz, ejd, ejz sandwich en een ejd, ejz, ejd sandwich. EJLD gaan met z’n vijven samen met Julia 2X’en. De “negende” roeiers van EJZ en EJL Teun en Céderic, gaan samen met Joram en Stein in het beginner 4+ veld starten. MGM gaat met dubbel blok in de acht, waarin Joppe van Proteus en Joppe van Phocas het bomo paartje zijn, en start MGD in een 8. Stuurtjes Acht zal te bewonderen zijn in de pauze, daar starten ze blijkbaar als er gewoon 8 mensen zijn. Waarbij normaliter lichte dames wat minder in getale aanwezig zijn is er dit keer een lichte dames elite acht. Ook zal dit weekend de 10+ weer afgestoft en bevochtigd worden. Zoals eerder gezegd wordt er in combinaties en bootjes geroeid waar niet of nauwelijks voor getraind is dit seizoen. Zo hebben Olaf en Axel tijdens de training deze week, om te kijken of scullen ze even goed afgaat als boordroeien, een 2X gesloopt, dus ook dit zal een leuke wedstrijd worden.   

Jim neemt dit weekend een selectie mee van zijn zelfgekweekte chili pepers waarvan de MGM tweetjes na de races even gaan genieten. Als je ook een hapje wilt moet je Jim even appen, hoe meer zielen hoe meer vreugde.