Vaarverbod: Windkracht 7 Inloggen

Nabeschouwing Gyas Meerkamp

Competitieroeiverslag - 30 juni 2023 - 13:53 - Door Charlotte Bourdon

Het was ver. Gelukkig wel gewonnen. Naja, niet iedereen. Maar sommigen wel.

Maar liefst 15 eerstejaars C4+’en van de heren stuurboordbokaal mochten op zaterdag niet starten omdat ze te laat uitgezet waren doordat er mega lange rijen stonden (zo ook ploegen van Proteus-Eretes). De toon van de wedstrijd was gezet, aangezien er nog niet veel vaker zó streng werd gedaan op vlottijden. Op zondag waren het gelukkig maar enkele boten die niet zijn gestart, dus de boodschap was goed doorgekomen. Het weer was lekker dit weekend, eigenlijk net iets te lekker om in de zon te zitten, laat staan te roeien. Gelukkig waren er genoeg schaduwplekken en zelfs een koudwatertappunt om ons leven wat draaglijker te maken. Volgens mij is er best wat getaart dit weekend. Ik was zaterdag gaan zeilen dus heb geen idee hoe de wedstrijd was. Speciaal voor jullie heb ik time-team grondig gestalkt. Zondag heb ik gelukkig wel meegemaakt. Nou let’s go naar de resultaten.

Op zaterdag startte de eerste helft van de Proteus-Eretes-ploegen. In de heren stuurboordbokaal pakte Stoplicht de winst, zowel in de voorwedstrijd als in de finale, mooie afsluiter van een succesvol seizoen dus. Welvaren werd in een andere poule 1e in de B-finale. Louter Latex en Aan de Bak zijn niet gestart, helaas gepakt door de zure regels. Maar gelukkig is er een speciaal veld opgericht voor de mensen die te laat waren en dus de voorwedstrijd niet hebben kunnen starten, het “Heren Vlotte C4+”-veld. Aka een troostfinale voor alle ploegen die van ver waren gekomen voor saus. Aan de Bak heeft hier toch nog een finale van 450m mogen varen, en hiermee de 2e plek gepakt. Als je veld vlotte c4+ heet moet je dat ook maar gewoon uitvoeren natuurlijk.

Cluboot werd 3e in het O8+ veld. Zij waren helemaal afgereisd naar Groningen om slechts de 450m te roeien, want bij deze race was er alleen een finale. Ik hoop dat ze ervan hebben genoten. In de dames Vlietbokaal heeft Waterraaf getaart. Blijkbaar had Iris 5 maanden geleden al geroken dat ze deze wedstrijd zouden taarten. Goeie tactiek. Of gewoon hard roeien en dan taarten, maar ieder z’n eigen ding. Snelweg en Relatief werden beiden 4e in een verschillende poule van deze bokaal.

Zaterdagavond was het tijd voor het Gyas-feest, en voor de mensen die niet naar het feest gingen was het alsnog tijd voor drankjes en dansjes in de stad. Ik heb geen idee hoe het feest zelf was, maar ik hoorde dat mensen van het feest snel door zijn gegaan naar de stad, waar het in ieder geval heel gezellig was. Een betere voorbereiding op je wedstrijd op zondag is er haast niet.

De dames van de stuurboordbokaal hebben ook weer hard gestreden op de zondag. Alle vier de ploegen in deze bokaal zitten in poule 1, wat best wel knap is. Paalprinsesjes werden 2e en (D)ons Drijfijs 4e in de C-finale. In de A-finale werd (B)enig 2e en Schiemeerminnen 4e. Ondanks het eerste verlies van (B)enig, mochten zij nu toch officieel de bokaal in handen nemen. Nog een beetje zoutig einde doordat de winnende ploeg van Orca in de finale de helft van de roeiers in de boot vernieuwd had. Had de rest ook wel willen doen met dit weer.

In de Vlietbokaal hebben de drie herenploegen hard gestreden, en daar heeft Beauvenwater een taart te pakken gekregen. Gefeliciteerd met jullie eerste taart mannen! Perfecte timing op de allerlaatste wedstrijd van het seizoen. In de andere poule werden Veni Vidi Bibi en Consistent respectievelijk 2e en 4e in de B-finale. 

In de Quadruppel bokaal mocht BeunenTotWeKreunen ook hun allerlaatste wedstrijd van het seizoen roeien. Na al vorig jaar de bokaal binnengesleept te hebben én onmogelijk de bokaal dit jaar niet meer te winnen, besloten zij zo brak mogelijk ‘s ochtends de voorwedstrijd te starten. Gelukkig waren ze tegen de tijd van de finale alweer wat ontbrakt zodat ze ook bij deze wedstrijd nog de laatste taart konden meepakken. De bokaal was al binnen, maar dat maakte het niet minder leuk. Was nog wel even spannend, want de eerste helft van de sprint zat de coxkabel vast tussen de slidings van de boeg, wat een oprijdende roeier minder tot gevolg had. Ondanks een achterstand kan je toch vaak in de eindsprint nog even dat puntje ervoor trekken en dat hebben de mannen dan ook laten zien. Gladde boys, in dezelfde bokaal, kregen de uitgelezen kans om de eerste plek in de B-finale te pakken, en dat deden ze uiteraard. Scheelde dat ze geen tegenstander hadden. Funfact over deze bokaal, de Heren Club 4* van Laga werd vlak voor de start uitgesloten. Ze hadden een roeier van Aegir en een stuur van Proteus-Eretes, maar blijkbaar mag je in dit veld uitsluitend mensen van je eigen vereniging in de boot hebben zitten. Best jammer van de treinreis.

Nou, dit was het weer voor de competitieroeiers dit jaar. Tot volgend jaar joee