Vaarverbod: Windkracht 7 Inloggen

Nabeschouwing Orca Competitie Slotwedstrijden

Competitieroeiverslag - 23 juni 2023 - 17:25 - Door Roan Raben

Slotwedstrijd voor (bijna) alle bokalen en NSK, druk weekend op de bosbaan

Afgelopen weekend was het tijd voor de Orca Competitie Slotwedstrijden op de Bosbaan. Tegenwoordig is deze wedstrijd niet meer de laatste wedstrijd voor alle bokalen om te voorkomen dat het twee bomvolle wedstrijddagen worden. Dit alles zorgt voor genoeg tijd tussen blokken en weinig uitloop zou je denken, helaas waren de lenteroeiers en talentenachten ook aanwezig… 

Op de zaterdagochtend mochten de OnervarenC4’en van poule 1 en 3 van zowel de dames als de heren hun voorwedstrijden varen. Kameleon en de Fluitketels strijden al heel het seizoen tegen elkaar voor de titel ‘snelste damesC4 van Proteus-Eretes in de bakboord bokaal’ (als dat een ding is). Ditmaal plaatst Kameleon zich voor de A-finale en de Fluitketels voor de B-finale, waarin ze 6e en 5e respectievelijk worden. Kameleon trekt deze keer dus aan het langste eind. Bij de heren ging de strijd om de titel ‘snelste herenC4 van Proteus-Eretes in de bakboord bokaal’ heel het seizoen tussen Glorizon en Uitgeselecteerd. Nadat Uitgeselecteerd is uitgesloten van de bokaal blijft Glorizon op eenzame hoogte, zou je denken… De SCHIEters laten echter dit weekend zien dat ze ook serieus zijn en komen samen met Glorizon in de A-finale, waar Glorizon als 6e en de Schieters als 3e eindigen. De resultaten van de heren- en damestopC4+ waren dit weekend niet best. De herentopC4+ vond het blijkbaar zelf niet de moeite waard om hun C-finale te starten aangezien ze de stuur en slag om hadden gewisseld.

In de middag is het weer aan de ouderejaars om roeigeweld te laten zien. Er zijn gunstige omstandigheden met een windje mee. In het HErv8+ starten de Heerenclubacht Ambetant en AandAcht. Ambetant wint hun voorwedstrijd met een PR en bereikt de A-finale, Aandacht moet helaas genoegen nemen met een B-finale. In de A-finale wordt Ambetant vervolgens eerste en wint daarbij de Kruithuisbokaal ongeslagen! Aandacht finisht laatste in de B-finale, maar had naar eigen zeggen ‘niet hun beste opstelling’. Onnorthodox (Teunis en Yoari) en Speedboot (André en Christiaan) startten in het HErv2x veld. Speedboot komt in de B-finale en Onnorthodox in de A-finale, beiden ploegen worden uiteindelijk 4e. Verder waren er, zoals eigenlijk altijd wel op compowedstrijden waar een Mix2x aanwezig is, een aantal Proteus rela/platonische-rela aka vriendschap boten aanwezig: Appel 45 (Noud en Dagmar), Kaba (Katherina en Bart) en Fundament (Jet en Renze). Appel 45 en Kaba roeien de B-finale en Fundament de A-finale en worden 5e, 2e en 6e respectievelijk. En dan was het aan het einde van de zaterdag de beurt aan het meest epische veld van de dag, namelijk het Functie8+ veld. Hierin waren maar liefst drie Proteus-combinaties te vinden, namelijk: COMPOOOOOOOOOO 8 TREK EEN LOVEGUN!! (als je dit leest trek die LG) met onze CT Björn, SGOEPPPATS met onze Voorzitster Juliette en CL Jet en dan ook nog SGOEPPPATS Matcoms met onze CM Renze. Voor de finale werd nog even medegedeeld dat ‘alle ploegen eerst moeten finishen voordat ze naar het erevlot gaan’, in menig bestuursveld is het namelijk een ding dat de winnaar degene is die als eerst een bak trekt op het erevlot en dus niet persé de eerste die finisht. Het was een heus spektakel vanwege het roeigeweld en alle verschillende palen die werden gebruikt. Uiteindelijk heeft SGOEPPPATS Matcoms getaart en mocht Renze zijn best doen om het Venster over alle andere liederen uit te schreeuwen!

Zaterdagavond was het Slotfeest in de Westerunie in Amsterdam. Orca had weer voor een club gekozen na een niet al te groot succes met hun bootparty van vorig jaar. De vibe was goed, het bier was onder de 3 euro (was wel Heineken Silver…) en er is tot in de vroege uurtjes gedanst. Menig Proteër heeft in de nacht nog hun tweede wedstrijd van het weekend beleefd, namelijk de wedstrijd tegen de klok! In 10 minuten naar Amsterdam Centraal komen om de trein te halen terwijl het meer dan 30 minuten lopen is, dat is toch minder gezellig. 

Op de zondag kwamen veel ploegjes weer (een beetje brak) hun bed uit om nogmaals te roeien, ze deden namelijk mee aan het Nationaal Studenten Kampioenschap voor OnervarenC4+’en (NSK). Ook waren er op zondag weer veel nieuwe namen te vinden. 
Bij de dames namen Kameleon en de Fluitketels deel aan het NSK, beide ploegen moesten het helaas houden bij de voorwedstrijd. Bij de heren gaan Glorizon en Stoplicht aan de start, beide ploegjes bereiken de halve-finale waarin Stoplicht zelf een finale plek veilig stelt. In een hele spannende strijd voor de 2e, 3e, en 4e plek wordt Stoplicht uiteindelijk 3e met een PR en behaald hier een erg mooi resultaat voor Proteus! 

In de middag is het weer aan de ouderejaars. BeunenTotWeKreunen startte weer in het Herv4* veld en weet hier de voorwedstrijd met een aardig rappe tijd te winnen (is dit ook een PR?), Beunen wint vervolgens de A-finale en daarmee ook, met nog een race te gaan, volledig dominant voor het tweede jaar op rij de bokaal! De Damesclubacht Oneindig zet in hun voorwedstrijd ook een PR neer (het regent PR’s dit weekend) en bereikt de A-finale. De dames hebben heel het seizoen A-finales geroeid en weten, door hun knappe 4e plaats in deze A-finale, de 5e plek in de bokaal te veroveren! Emre en Gijs hebben zich weer gewaagd aan de skiff en hebben hier een 5e en 4e plek in de A- en B-finale respectievelijk behaald. 22RDK (Thijmen en Hidde) en Japs en Flaps (Jasper en Tim) waren weer te vinden in het HErv2- veld en werden hier 1e en 4e in de A- en B-finale respectievelijk. Japs en Flaps eindigen wel 2e in de bokaal, wat een erg knappe prestatie is. Solo (Sophia en Lotus) trotseerden weer eens het DErv2x veld en werden hier knap 4e in de A-finale. 

Al met al dus een succesvol weekend met veel rappe tijden. Proteus-Eretes is weer een aantal bokalen rijker en mag trots zijn op haar competitie-sectie. Volgend weekend in alweer de laatste compo-wedstrijd van het jaar, de Gyas Meerkamp. Ik wens iedereen die nog start veel succes!