14.1°C, 5Bft. Inloggen

Voorbeschouwing World Rowing cup II

Wedstrijdroeiverslag - 16 juni 2023 - 11:59 - Door Lotte Beukers

De tweede wereldbeker door de ogen van Vosse

De tweede wereldbeker is hier, en de hipo’s (High Potentials) van Nederland zijn op reis naar Varese. Op deze wedstrijd zijn twee dames van Proteus te vinden: Marije en haar coach Sarah. Na een fantastische 6e plek op het NK heeft Marije haar plek tussen de hipo’s verdiend. Dit betekent dat de KNRB haar op zich best wel goed vindt, maar nog niet te veel geld aan haar uit wil geven. Ze wordt uitgezonden naar deze wereldbeker, zal ook 2xen op het FISU WK in China eind van het jaar en ik denk dat ze ook de optie zal krijgen om ooit mee te gaan op een trainingskamp van de bond (op eigen kosten).

Dit weekend zal Marije met Margot van Njord starten, ook een hipo. Zij hebben al wat wedstrijden in Nederland en Duitsland gestart, maar daar waren wel steeds betere boten te vinden. Ik verwacht dus geen medailleplek voor deze 2x, maar dat is helemaal niet erg. Ze starten deze wereldbeker om ervaring op te doen op dit soort toernooien en dat gaat zeker lukken.

Op dit moment hebben ze de voorwedstrijd al gehad, waar ze vijfde zijn geworden. Vanmiddag 16:20 is de herkansing. Zolang ze daarin niet laatste worden, hebben ze morgen halve finales en zondag A- of B-finale. Succes dames!

https://worldrowing.com/event/2023-world-rowing-cup-ii/