Vaarverbod: Windkracht 7 Inloggen

Nabeschouwing HOCT

Competitieroeiverslag - 13 juni 2023 - 20:41 - Door Anouke Wit

‘Niet een, niet twee, maar drie bokaal winsten op de HOCT’

Met twee ploegen die voor het einde van het seizoen met de winst van de bokaal naar huis zijn gegaan, was dit een goed weekend op de Bosbaan. Hoe mooi dit ook klinkt, het is onze roeiers dit weekend zeker niet gegeven, want het was warm en niet een beetje ook. Isotone sportdrankjes en petten waren op deze wedstrijd zeker geen overbodige luxe. Gelukkig hielp het live commentaar ons erdoorheen.

Op de zaterdag zijn we van start gegaan met de dames van Hardtop in het DOnerv C4+ klassement veld, die een 7e plek in de A-finale hebben weten te bereiken. In het Herv 4+ veld (poule 2) zagen wij tijdens de voorwedstrijd dat Beauvenwater, die de boot in blokopstelling hadden opgeriggered, binnen de eerste 50m werd aangevaren door een boot van Argo. Ondanks deze opstelling en een goede comeback hebben zij het moeten doen met de winst in de B-finale. In deze B-finale startte ook partysquad, zij werden hier 6e. In poule 1 van het HErv 4+ veld was een mooie B-finale te zien van Consistent en Veni Vidi Bibi, die hier respectievelijk 3e en 4e werden. Intussen was ook de Damesclubacht Oneindig te zien, die zich na een mooie voorwedstrijd met fotofinish naar een A-finale wist te roeien en hier 6e zijn geworden. Verder waren ook Coxless en Aan de Bak uit poule 2 van het HOnerv C4+ veld te zien. Hierin heeft Coxless een 6e plek in de A-finale behaald en Aan de Bak een 3e plek in de B-finale. In het DOnerv C4+ veld van poule 1 waren de Paalprinsesjes, (D)ons Drijfsijs, (B)enig en de Schiemeerminnen te zien. Hier had (D)ons Drijfsijs wel een heel interessant stuur, namelijk de vader van een van de roeisters. Dit was een oud wedstrijdroeier (en stuur) van Nereus. Ondanks hun epische stuur wisten zij niet verder te komen dan een D-finale, waar zij wel heel netjes 2e werden. In de C-finale vonden wij de Paalprinsesjes die er met een 4e plek vandoor gingen en zijn de Schiemeerminnen in de B-finale keurig 2e geworden. Toch was het (B)enig die wij in een bijzondere A-finale aantroffen. Het is hen deze wedstrijd zeker niet gegeven, maar dan hadden zij wellicht hun dollen wat beter mogen checken. De dol van de boeg vloog namelijk tijdens de start open, zij hebben hierdoor bijna 100 meter met een boeg die haar paal terug in de dol moest schroeven, een derde plek weten vast te houden. Alsof hierdoor de motivatie nog verder omhoog is gegaan lagen zij binnen 500 meter alweer aan kop en zijn er met de winst vandoor gegaan. Zij hebben hiermee niet alleen de HOCT in poule 1 gewonnen, maar hebben ook de stuurboordbokaal in de pocket!

Ook zondag zijn er weer temperaturen bereikt van boven de dertig graden en is er dus weer flink ingesmeerd met zonnebrand. Zoals de meeste roeiers dan wel merken, vettige handen zijn niet fijn tijdens het roeien. Toch zal iedereen dit goed gefixt hebben, want het was een dag vol A-finales. In het HOnerv C4+ veld poule 1 was het Stoplicht die in de welverdiende A-finale moest laten zien wat zij waard zijn. Hier hebben zij na een nette wedstrijd een 2e plek weten te behalen. Ook Louter Latex was in deze poule te vinden en werd hier 6e in de D-finale. In poule 2 van de onervaren heren roeide Welvaren zich naar de 2e plek in de B-finale. OffTOPic die in het HOnerv C4+ Klassement veld te zien was, zijn in de A-finale 6e geworden. In het Mix 2x veld waren Kaba, KamprechtereGaatFout, Lichtelijk Zwaar en Nennyka hierin hebben zij respectievelijk twee B-finales en twee A-finales weten te bereiken. Hoewel Lichtelijk Zwaar, goed van start ging voor de winst, heeft het hele vlot kunnen meegenieten van hun snoek en zijn ze vierde geworden. Hierdoor heeft Kaba uiteindelijk ondanks de B-finale de beste Proteus tijd in dit veld weten neer te zetten. In het HErv 1x veld startten Emre die een tweede plek in de A-finale neerzette en Floris die derde werd in de B-finale. Ook Waterraaf en Relatief waren bij deze wedstrijd aanwezig die door middel van een beetje onderlinge rivaliteit ook weer het beste uit zichzelf wilden halen. Gelukt is dit zeker, want deze ploegen hebben beide een A-finale in de pocket waar Relatief, Waterraaf sneller af wist te zijn en zij een 3e en 5e plaats hebben behaald. Het meest interessante veld van de dag was natuurlijk wel het HCl 8+ veld waar Ambetant het waar moest gaan maken om die Kruithuisbokaal en misschien spannender de sprintbokaal officieel binnen te slepen. Hoewel de wedstrijden zelf luisterend naar het commentaar, waar zij ‘de Max Verstappen onder het clubroeien’ worden genoemd, aardig soepel gingen, was eromheen nog wel wat gedoe. Nereus bleek het namelijk niet eens te zijn met de uitslag van de A3K, maar dat maakte uiteindelijk niet zoveel meer uit aangezien ze na de sprint zelf 3e werden en hierdoor dus geen kans meer maakten. Ook was er door de hitte nogal wat uitloop, wat zorgde voor lang wachten op het water in de brandende zon. Dit houdt natuurlijk niemand tegen om op de baan niet alles te geven en zo heeft Ambetant zoals we inmiddels van ze gewend zijn de wedstrijd met een goede voorsprong gewonnen. Zeker niets minder waard is Aandacht, die zowel in de sprint als tijdens de A-finale goed wist mee te komen en in beide wedstrijden tweede werd. 

Zo zien we dus dat wij Proteërs goed voorbereid zijn op deze hete temperaturen en zelfs drie bokalen weten binnen te slepen in dit weekend op de Bosbaan. Zullen deze twee ploegen het hierbij laten, of gaan ze toch echt voor die propedeuse binnen hun bokaal en winnen ze alle wedstrijden?