9°C, 5Bft. Inloggen

Commissie maandag - Historicie

Algemeen - 12 juni 2023 - 12:27 - Door Juliette du Marchie Sarvaas

Elke maandag wordt er een commissie uitgelicht op de Proteus-Eretes kanalen, deze week is gewijd aan de Historicie!

Stof en zilvervisjes trotserend banen wij ons een weg door de historie van onze vereniging. Wij zijn de HistoriCie! Gedurende de geschiedenis van Proteus-Eretes is op verscheidene momenten gepoogd het canon van de vereniging vast te leggen. Vaak gebeurt dit naar aanleiding van een lustrum. Het beste voorbeeld hiervan is natuurlijk het recente Hemelsblauw Boek van vorig jaar, met 75 jaar aan verhalen. Echter, geschiedenis is continu, en elk jaar komen er weer meer oude verhalen naar boven en ontstaan er nieuwe.
De Historici zoeken naar de verhalen uit zowel het vroege als recente verleden en leggen deze vast. Originele documenten worden bij het archief gevoegd en geïndexeerd, maar we dragen ook door middel van foto en video de belangrijkste verhalen van onze vereniging uit. Op de website en andere socials delen we zo nu en dan leuke bezienswaardigheden. Ook hebben we ons dus flink beziggehouden met het jubileumboek de afgelopen jaren.
Eens in de zoveel tijd komen we bij elkaar om een avondje gezellig te archiveren. Zo nu en dan komen we erg mooie foto's of verhalen tegen, die we dan vol bewondering met elkaar delen. Met de foto's krijg je een beeld van zo'n archiefavond!

Casper Thostrup
Chiel van Baardwijk (QQ)
Coen Jansen
Daniël Korvemaker
Marnix Tijhuis
Quinten Nouwens
Teun Domburg
Tymen Velthuis