17.6°C, 6Bft. Inloggen

Voorbeschouwing HOCT

Competitieroeiverslag - 09 juni 2023 - 16:26 - Door Cathelijn Bogers

Biedt deze tweekamp vooruitzicht op twee kampioenen?

Toevallig heb ik een keer halverwege de week gekeken hoe de Bosbaan er dan bij ligt. Naast dat je dan heul veul bondsroeiers tegenkomt, valt ook op dat de tenten van het vorige wedstrijdweekend er nog gewoon staan. Erg efficient. Komend weekend zullen deze tenten de roeiers hopelijk iets van schaduw kunnen bieden. Het wordt immers ongezellig warm. Dan maar éxtra hard proberen om te taarten zodat je geoorloofd mag zwemmen. 

De Heineken Okeanos Competitie Tweekamp bestaat uit een voorwedstrijd van 500 meter met in de middag de finale, voor de C4+en en nog wat andere velden 1000 meter en voor de ouderejaars 2000 meter. Er is deze wedstrijd geen stuurlieden instructie. De Bosbaan is immers alleen maar rechtdoor. 

Nu het einde van het seizoen begint te naderen, heb ik eens de eerstejaars bokaalstanden erbij gepakt, ook al zijn ze een week geleden bijgewerkt dus de wedstrijden van afgelopen weekend worden hier niet in meegenomen. 

Bij de dames van de bakboordbokaal vinden we de Fluitketels en Kameleon. Zij houden het erg gezellig met elkaar, met respectievelijk een 5e en 6e plaats. Natte Voetjes vinden we terug op plaats 34, (Ver)zuipend op plaats 47, Dol-Fijn op plaats 85. Van de in totaal 102 bootjes doet Proteus het dus keurig! Zullen de Fluitketels en Kameleon het nog voor elkaar krijgen om de top 3 te bereiken dit seizoen? Bij de heren van de bakboordbokaal staat Glorizon op een mooie 2e plek. Baktief staat op een 9e plek, Flamma op de 15e plek. Maxies Tijgers staat op de 17e plek in de bokaal standen. De 21e plek wordt gevuld door Panthera Potentia, de SCHIEters op plek 23. Zekerheidje staat op 44, FC Speed op plek 56. Voor een totale lijst van 96 bootjes domineert Proteus goed in de bovenste helft. 

Bij de dames van de stuurboordbokaal gaat het goed, (B)enig staat bovenaan op de eerste plek! De Paalprinsesjes volgen op plek 7, de Schiemeerminnen op plek 14. (D)ons Drijfsijs staat op plek 19. Totaal starten 106 ploegen deze bokaal. Bij de heren van de stuurboordbokaal staat LHTopC4+ ‘23 bovenaan van de Proteus-Eretes ploegen; op de tweede plek. Louter Latex volgt op plek 19, Aan de Bak staat op plek 30 en Coxless op plek 32. Welvaren is te vinden op plek 51 van de 90 ploegen totaal. Zowel de dames TopC4+ HardTOP als de heren TopC4+ OffTOPic staan op plek 9 in hun klassement. 

Goed, dit weekend dan. Wat zijn de vooruitzichten? 

Op zaterdag starten bij de eerstejaars HardTOP, Coxless, Aan de Bak, de Paalprinsesjes, (B)enig, (D)ons Drijfsijs en de Schiemeerminnen. Bij de ouderejaars starten de heren van PartySquat, Beauvenwater, Consistent en Veni Vidi Bibi in de 4+. Ook start de Damesclubacht Oneindig op zaterdag. 

Op zondag is het de beurt aan de C4+en van Stoplicht, Louter Latex, OffTOPic en Welvaren. Deze dag zullen er ook een aantal Mix2xen het water opgaan: KamprechtereGaatFout (Duke en Veronique), Nennyka (Nandus en Annika van de Toercie), Lichtelijk Zwaar (Roderick en Charlotte) en Kaba (Bart en Katharina). Emre en Floris zullen in de skiff starten. De Heerenclubacht Ambetant en AandAcht zullen ook op zondag starten in de 8+, net als de dames van Waterraaf en Relatief in de 4+. 

Vergeet geen zonnebrand mee te nemen en veel water te drinken dit weekend. Zonnesteek helpt over het algemeen niet tijdens een roeiwedstrijd. Ook zonnebrillen zijn erg handig, wel in het free-speed model graag. De laatste loodjes zijn bijna aangebroken en hoe episch zou het zijn als (B)enig de eerste plaats blijft behouden? Misschien lukt het Glorizon wel om nog een plekje naar boven te kruipen. Ambetant kan niet meer niet winnen. De ploegen van Proteus-Eretes domineren by far de bovenste helften van de bokalen; het is nu al een geslaagd jaar waar iedereen trots op mag zijn!