11.6°C, 5Bft. Inloggen

Nabeschouwing Boba Voja

Wedstrijdroeiverslag - 18 april 2023 - 20:33 - Door Maud Meerkerk

Blire van de boba voja gevierd op de blibo. 

Afgelopen weekend is menig wedstrijdroeiend Proteër een x aantal keer de Bosbaan over gegaan op de Bosbaan Voorjaarsregatta, in de volksmond ook wel Boba VoJa genoemd. Waar het ontbrak aan de eerstejaars, die drie weken hebben om bij te komen van de Varsity, was er een overvloed aan middengroep en ouderejaars roeiers. De Bosbaan Voorjaarsregatta is namelijk de eerste klassementswedstrijd van de development klassementen, waarin wij goed vertegenwoordigd zijn. Ook wordt de Boba VoJa gezien als de generale repetitie van het NK klein van volgend weekend. Het ‘klein’ houdt in dat er slechts in kleine nummers wordt gestart, dus een skiff of een tweezonder. Zoals je misschien wel is opgevallen, zijn dit de nummers waar de ouderejaars in roeien. Zij waren dan ook aanwezig dit weekend.

De eerste die aan de start verscheen was Isabel in combinatie met Vidar in het LDDev 2x. Twee voorwedstrijden later waren Inge en Julia in hetzelfde veld te vinden. Inge en Julia waren ‘s middags ook te zien in de A-finale, overall hebben zij de 6e tijd weten te varen en is er dus een goede uitgangspositie voor de rest van het seizoen voor de dames van MGLD. Na de lichte dames, heeft Reinoud in zijn voorwedstrijd volgens Time-team zo snel de 1000m gepasseerd dat er geen tussentijd kon worden vastgelegd. Ook voor hem leverde dit een A-finale op. In de A-finale leek het hem allemaal goed af te gaan en had hij volgens de commentatoren de winst ‘in the bag’, het veld is aangeveegd met ‘tien bootlengtes’, wat een mooi blik opleverde! 

Na de lichte heren, mochten de zware heren het laten zien. Zowel Sander als Vosse en Niek racete zichzelf naar de B-finale, waar Vosse en Sander het uitvochten om de winst. Sander ging ermee vandoor. Johannes wist goed mee te komen in het HG-B veld in de skiff en reisde niet voor niets af naar de Bosbaan. Na een duidelijke winst in de voorwedstrijd, was het in de A-finale erg spannend tot de laatste meters, maar was het helaas net niet genoeg en moest hij het doen met een 2e plek. Floris en Wouter waren ook in de B-finale te vinden en hebben steady tweede gevaren. De enige afgevaardigde van OJD, Iris, heeft in het DG1x haar eerste scullblik binnen gehaald door zichzelf vanaf de 3e plek in de start naar een 1e positie op de finish te racen. 

De middengroep heeft twee dubbeltwees naar de start gestuurd, waar Joppe en Gilles de B-finale mochten varen en Kjell en Jim in de A-finale zichzelf 5 punten hebben bezorgd. Door naar de LHDev 2X, waar de favorieten Maas en Mees van Laga bij de start hun paal wisten te breken en daardoor de finale aan zich voorbij moesten laten gaan. Voor Stan en Rinze betekende dit een concurrent minder, maar helaas hebben wij ze niet meer terug gezien in finale. Verder waren de dames skiffs aan het eind van de ochtend te zien. Lidia en Esther hebben beiden de 5e tijd geroeid in respectievelijk de B-finale en de A-finale. Bij de rest van de middengroep heeft slechts de A-boot van MGM een B-finale gevaren waar zij net tekortkwamen voor de eerste klassementspunten. 

Na het klassementsfestijn op de zaterdag, heeft iedereen zondag weer zijn pakje uit de kast/wasmachine/tas getrokken en zeker niet voor niets. We kunnen Vosse feliciteren met een blik in het HE1x veld, wat zijn eerste scullblik was. Niet veel later is gelijk het tweede scullblik binnen gesleept samen met Niek in het HG2x veld. Schijnbaar is het feliciteren op de blikkenborrel maar karig gedaan, dus bij deze in ieder geval namens het Venster, alle blikkers gefeliciteerd! 

Al met al zijn er goede verwachtingen geschept voor volgend weekend en wens ik iedereen die het NK klein start of de Hollandia alvast veel succes! Mocht je een meer in-depth en minder scorebord nabeschouwing willen van de BoBa VoJa, is er op de Knorsity site een nabeschouwing te vinden waar ook anekdotes van wat roeiers te vinden zijn!