22.7°C, 1Bft. Inloggen

Voorbeschouwing H4K

Wedstrijdroeiverslag - 17 maart 2023 - 15:53 - Door Lotte Beukers

Duurmonster of sprintkanon?

Aankomende zaterdag/zondag is het alweer tijd voor de 51ste Heineken roei vierkamp (H4K), zoals de naam al aangeeft worden er deze wedstrijd vier afstanden gevaren. Beginnend op de zaterdag met de 2500m en de 250m, op de zondag worden de 5000m en als toetje nog een 750 gevaren als afsluiter.
Een uitdagende wedstrijd voor menig ploeg. De ultieme test: ben je een sprintkanon of toch een duurmonster? Deze wedstrijd zal het leren. Om het raster van de test zo groot mogelijk te houden stuurt Proteus hier 17 ploegen op af waarvan 8 combi-boten zijn.

Het ochtendblok van de zaterdag begint al om 9:30 dus er zal vroeg uit de veren gesprongen moeten worden, om op tijd aan de start te verschijnen op de Amstel.
De wedstrijd zal beginnen met de DMD4* van ARV de Ank die een stuur te kort kwamen en daarom onze Nino hebben gevraagd. Vorige week hebben de Damesclubachten Oneindig en Heerenclubacht Ambetant al geproefd van het Amstel water. Zullen de kortere afstanden hun hier net zo goed bevallen als de 8k van de HEAD? Ambetant krijgt in de bokaal concurrentie met veel AandAcht van de boertjes de Vries, wie gaat ditmaal aan het langste eind trekken? Ambetant heeft her en der wat geblesseerde roeiers, maar niet getreurd deze wedstrijd wordt Jasper door elite-roeier Jarem.

Van Oord heeft besloten om ook een bedrijven 8 (OBedr 8+) op het water neer te leggen hoewel het een inschrijving is van Proteus heeft deze boot toch net te veel Lagaaiers aan boord. Bij deze dan ook gelijk de oproep aan onze Proteërs om toch even te gaan solliciteren voor een plekje want dit is een grote schande! Van de wel Proteërs heeft Nils van der Ent vorige week een trainingsbaantje geroeid op de HEAD om zich maximaal voor de bereiden op deze wedstrijd. Sjoerd de Groot doet een keertje niet mee, dit omdat hij recentelijk vader is geworden. Sjoerd Gefeliciteerd!

Om 15:00 is het tijd om aan het iets serieuzere veld te beginnen.
Zowel EJZ als EJL zijn erg zuinig met hun roeiers en wisselen geen roeiers uit met andere verenigingen. EJD spreidt daarentegen wel hun kansen. De dames willen graag revanche op de Amstel na een matige HEAD en kiezen er daarom voor om een niet alleen een Proteus 8 neer te leggen maar ook een combinatie met Skadi. Verder lijkt het er op dat de lichte dames van Laga en Proteus het goed met elkaar kunnen vinden. Nadat Maud werd uitgeleend voor de HEAD is het ditmaal de beurt aan Marie.

In de gevorderde velden start de DG 8+ veld in combi met Asopos, Julliette die eerder op de dag al in de OBedr 8+ start, roeit hier ook gezellig nog een wedstrijdje in mee. In het LDG 4* veld starten Julia en Inge in combinatie met dames van Nereus. Je zou zeggen dat dit een top combi moet zijn, want de dames van Nereus moeten hun eigen water toch goed kennen. In het HG 8+ veld is er besloten om een combi met Laga aan te gaan.

De elite velden worden ditmaal gedomineerd door de dames (meer dames blikken!)
In de Proteus dames 4* zijn middengroepers uit de winnende HEAD 8 de samenwerking aangegaan met Ingmar, de gepensioneerde roeier die het toch niet kan weerstaan om nog een wedstrijd mee te doen. Kijken wat er deze week uit de wedstrijd te halen valt. Hiernaast worden nog twee 4* op het water gelegd, Lisa wordt samen met dubbel maatje Alex in een combo bootje met vidar en okeanos gezet. Daarnaast blijven Marije en Afshraf (stuuur) bij elkaar en worden gecombineerd met Theta en Orca.

Al met al belooft de H4K een spannende wedstrijd te worden. De loting van de zondag is jammer genoeg nog onbekend, wie zal daar als eerste starten? Is er te veel geven op de zaterdag? Of wordt de zondag een spektakel? We gaan het allemaal dit weekend zien.

Namens ons allemaal wens ik iedereen in elk geval veel succes!