Vaarverbod: Windkracht 7 Inloggen

Voorbeschouwing Heineken Openings Toernooi

Competitieroeiverslag - 10 maart 2023 - 20:50 - Door Huub Visser

Brassen op de apenrots

Er hangt spanning in de lucht want aankomend weekend is er naast de Head of the River Amstel ook het Heineken Openingstoernooi. In mijn geheugen is dit misschien wel 1 van de meest chaotische en bijzondere wedstrijden van het jaar. Dat is niet alleen omdat het voor veel het weer de eerste wedstrijd is na de Asopos Najaars en de winterstop, maar ook omdat er op de één of ander manier altijd iets gebeurd wat je niet verwacht.
 Laten we beginnen met dat het bij de Beekse Bergen is. Nou zou je denken dat een dierentuin zo groot en bekend als de Beekse Bergen goed bereikbaar is met het OV. Fout! Als je in de dierentuin slaapt; slim (wel redelijk aan de prijs maar slim). Als je ergens anders slaapt om geld te besparen zul je op de terugweg van het feest erachter komen dat het naar de dichtstbijzijnde camping minimaal 20 minuten fietsen is. Je kan natuurlijk een Uber getten, al kan ik je nu al zeggen dat er een menigte voor je komt te staan en iedereen jouw Uber probeert te nakken. Maar je kan proberen naar de camping te lopen en halverwege een random fietser aanspreken of je achterop mag, dit is uit eigen ervaring de snelste manier.
 En over dat feest gesproken, je gaat wat meemaken. Het is ieder jaar traditie dat de Ab Actis haar slip (ja je leest dit goed) aan de bovenkant van de paal van de tent hangt met de bedoeling dat mensen deze proberen te pakken. De adder onder het gras: de paal is helemaal ingevet en je zult samen moeten werken om hem te pakken… Over dat at samenwerken, dat zit er niet in. Ik dacht vroeger namelijk dat de gevaarlijkste beesten verderop in de dierentuin zaten maar op dat feest heb ik echte beesten gezien. Het is een grote grimmige apenrots in de tent; Er hangt een onsportieve sfeer en iedereen is met elkaar aan het brassen wat nog wel eens eindigt met vuisten (kom vooral aan niemands das). Desalniettemin is het best geinig om te proberen om de slip te pakken maar neem een brasjasje en een oud hemd mee want je kleding scheuren ze in tweeën. Als je nou geen zin hebt in al deze beestenbenden mijdt vooral de tent EN ook iedereen die eruit komt (ze kunnen nog wel eens opgefokt zijn). Al met al een leuk feest.
 Maar weer terug naar de wedstrijd. Het is 500 meter, boord aan boord wedstrijd wat zorgt voor dat extra beetje afleiding maar ook extra motivatie. Er wordt gewerkt met één voorronde en op basis daarvan word je geplaatst in een finale. Het weer van het weekend; regenachtig en 12 graden. Neem vooral wat warme en extra kleding mee, daar zul je na je wedstrijden blij mee zijn.
 Nog even wat fun fact: Er gaan 15 ploegen naar de HOT, waarvan 2 ouderejaars en 13 eerstejaars. Vroeger was het Heineken Openings Toernooi ECHT de eerste compowedstrijd van het seizoen. Vroeger heette de HOT de HNOT omdat toen de ‘NOOC’ bokaal bestond. Er heeft ooit iemand geprobeerd om op de tent te klimmen om vanaf boven het slipje te pakken. Als je in slaap valt op de fiets wanneer je terug van het feest komt, kan je van een brug af vallen (dit namelijk bijna gebeurt).
 Veel succes van het weekend en veel plezier op het feest als je daar heen gaat.