Vaarverbod: Windkracht 7 Inloggen

Voorbeschouwing Gyas-Hunze

Competitieroeiverslag - 24 februari 2023 - 20:34 - Door Huub Visser

Als koeien aan het begin van het graasseizoen.

Als koeien aan het begin van het graasseizoen; https://www.youtube.com/watch?v=2eBw8bbo8VQ&ab_channel=NOSJeugdjournaal. Dat zijn onze comporoeiers dit weekend bij de Gyas-Hunze. Al rennend en springend komen zij dit weekend aan bij de aftrap van het compo-seizoen. Ze hebben lang op de ergo binnen moeten zitten en mogen eindelijk proeven van de frisse lucht van de buitenwereld. Ze hebben de harde winterdagen flink doorgetraind en zijn helemaal klaargestoomd voor het aankomende seizoen.

Of hebben onze compo’s toch iets te lang binnen gezeten; de ergo toch maar weer laten staan voor de wintermaanden. De excuses “We gaan wel weer trainen als er geen compo-vaarverbod is,” “Dinsdag kan ik niet naar de indoor want ik heb huisavond” en “Ik ben een mooi-weer-roeier” zijn tig keer gevallen. De wintervetjes zijn gespaard en de spiertjes netjes afgebouwd: Oftewel, weinig verwachtingen.

Maar dat hoeft niet te betekenen dat het niet een goed weekend gaat worden. Het weer, niet al te koud (6 graden) en weinig regen voor zover. De baan, een kilometer of 2,4km dwars door de grachten van Groningen. Kleine tip, laat je vooral niet afleiden door alles wat er om je heen gebeurt want dat is veel. Als je dit leest en je start dit weekend, wees op tijd want je zal niet de eerste boot zijn die te laat is en niet start (daar gaat je 6 uur in de auto zitten).

Er liggen wederom weer moker veel Proteus-Eretes boten aan de start, met een armada van 25 ploegen welgeteld. Omdat we niet weten wat iedereen gedaan heeft deze winter laten we ons alle verassen wat er gaat gebeuren dit weekend. Leuke vermelding wel: we moeten een C2+ lenen omdat we te veel mensen hebben die het relatieveld starten. En Badbeer die deze wedstrijd waarschijnlijk voor de 5e keer al start.

Voor de mensen die wat willen presteren van het weekend; Veel succes! En voor de mensen die deze wedstrijd starten voor het uitgaan in Groningen; drink er ook maar een voor mij!