0.7°C, 3Bft. Inloggen

Commissie maandag - Le Bixy

Algemeen - 28 november 2022 - 15:54 - Door Juliette du Marchie Sarvaas

Elke maandag wordt er een commissie uitgelicht op de Proteus-Eretes kanalen, deze week is gewijd aan Le Bixy!

Lieve leden,

Wij zijn le Bixy, de kookcommissie van Proteus! 
Twee keer per week zijn wij in de keuken te vinden. Met een gezellig groepje zijn we vanaf 3 uur ‘s middags hard bezig om een lekkere maaltijd voor jullie in elkaar te zetten. 

Op de foto hier boven zie je een deel van onze groep, want in ledenaantal zijn wij de grootste commissie van Proteus! Elke jaarlaag is bij ons vertegenwoordigd, van fluitjes tot lipjes! En dat is dan ook het leuke aan een bixy shift: 6 totaal verschillende mensen, 1 middag en 1 missie. Met natuurlijk een gezonde toevoeging van ‘biertjes tijdens het bakken’. Oftewel: gezellige chaos. 

Bij de bixy leer je niet alleen koken. Je leert ook keuzes te maken (als je in de Makro staat en weer alle tomatensaus op is), je leert heel veel nieuwe leden kennen (terwijl je op de barzolder 70 paprika’s en 10 kilo courgettes aan het snijden bent) en je leert met geld om te gaan (als je aan het berekenen bent of je je budget aan bixyhap al uitgegeven hebt). En, een leuke bijkomstigheid: je hoeft nooit meer op PE af te wassen!

Lijkt het jou leuk om een middagje mee te helpen? Stuur dan vooral een van onze chefs een berichtje, of DM naar ons gloednieuwe Instagram account @lebixy.PE

Tot snel op de barzolder!
Met bikkende groetjes, le Bixy