Vaarverbod: Windkracht 7 Inloggen

Nabeschouwing Korte Vliet

Competitieroeiverslag - 23 november 2022 - 10:24 - Door Sacha Olsthoorn

Koud.

Afgelopen weekend was het aan de dames van Radtslag om een letter kwijt te spelen door de dames van Immuun (+ flink veel invallers) te verslaan op de Vliet. Maar om te kunnen taarten moet je allereerst in Leiden kunnen komen, en dat was nog niet zo makkelijk.

Ergens komen begint altijd met opstaan, en dat was precies wat er mis ging bij de coach van Radtslag. Mark was namelijk zo brak van de bargilde borrel dat naar Leiden gaan niet was gelukt. Gelukkig hebben ze meerdere coaches, dus hoefde Radtslag niet ongecoachd over de Vliet te roeien. De aanwezigheid van Cas was te danken aan een brandalarm dat afging omdat hij dronken aardappelkroketjes in de oven had gedaan en was gaan slapen. 

Ook bij Immuun ging de reis naar Leiden niet niet van een leien dakje. Nadat de helft zich had verslapen, weigerde de auto ook nog eens op te starten. Dat was gelukkig maar tijdelijk waardoor ze toch op tijd aan de startlijn konden liggen.

De opwarming van Radtslag werd gedaan op de prachtmuziek van Kinderen voor Kinderen. Want opwarmen was hard nodig in de vrieskou van afgelopen zondag. Toen er werd gevraagd hoe de wedstrijd was het antwoord: “Koud, heel koud”. Met min 4 graden in de vroege ochtend zat het ijs op de boten. Heel. Erg. Koud. 

Ondanks de kou werd er toch geroeid. Maar ook dat ging niet vanzelf. De coxbox van Radtslag was namelijk leeg, en zonder coxbox in een 8 is net stroef. Lief als ze zijn, hebben de dames van Immuun hun coxbox uitgeleend. Naast een lege coxbox kregen de roeiers ook nog te maken met mid-wedstrijd lighthalen, wegens een brug. Voor meefietser Veerle was de race ook niet makkelijk, zij had binnen 15 seconden twee lekke banden te pakken. 

Met de opgeladen coxbox haalde Radtslag 3 boten in en zijn ze getaart na de absurde tijdcorrectie voor oudjes. Een skifftijd ging dankzij die correctie maar liefst minuten omlaag! De eerste plek werd behaald met een tijd van 19:47,9 op de 4,7 kilometer van de Korte Vliet. Daarmee heeft Radtslag de B weggespeeld en mogen ze zich trots de HAK damesclubacht noemen. Zo zijn ze beter bezig dan de HAPK herenclubacht, want die hebben nog geen letter weggespeeld.

Na de wedstrijd werd Immuun verwend met een 3 gangen brunch, verzorgt door Radtslag. Vervolgens werd het Venster ingezet door onze eigen CL Jet, en was er nog een oud-Proteer aanwezig die vrolijk mee zong.