Vaarverbod: Windkracht 7 Inloggen

Korte Vliet voorbeschouwing

Competitieroeiverslag - 19 november 2022 - 00:00 - Door Cathelijn Bogers

De wedstrijd is niet zo kort, de voorbeschouwing wel

Aanstaande zondag is het tijd voor de Korte Vliet Wedstrijden. Dit is een wedstrijd waar je misschien niet veel van mee krijgt, er gaan namelijk maar twee ploegen heen: de Bijzonder Hopend Aspirants Kandidaats damesclubacht Radtslag en de damesclubacht Immuun. 

De naam van de wedstrijd doet misschien vermoeden dat het een korte wedstrijd is. Niets is minder waar. De race is 4.7km lang en wordt gevaren over het Rijn-Schie-Kanaal en de Korte Vliet in Leiden. De start is bij de Julius Caesarbrug, waarna er in zuidwestelijke richting via een bocht naar stuurboord gevaren wordt tot de finish bij de Hoflandbrug. De wedstrijd wordt georganiseerd door de burgerverenigingen Die Leythe (Leiden) en Rijnland (volgens henzelf in Leidschendam, volgens mij - als local - in Voorschoten).

Deze wedstrijd is de kans voor Radtslag om hun eerste letter weg te spelen: de B. Hiervoor moeten zij winnen van Immuun. Nu zou dit niet heel moeilijk moeten zijn aangezien Immuun erg weinig zal slapen de nacht van te voren én met drie invallers roeit. Waar de voorbereiding van Immuun wellicht dubieus is, is de voorbereiding van Radtslag on point, zo hebben ze vrijdag supercompensatie gedaan. Bovendien roeit Radtslag in hun vertrouwde boot, de OP, en Immuun in een leenboot van DDS. Om het extra intens te maken zijn dit de enige twee ploegen die starten in dit veld, dus het gaat écht om winnen of verliezen. Hebben we na dit weekend te maken met BHAK of HAK Radtslag? Gaat Immuun, met Eefje, Marjolein, Marie-Laure, Ava, Kathlijn en Wouter en invallers Jet, Marrit en José winnen, of gaat Radtslag er met de winst van door met hun boot met Nienke, Esther, Anna, Noor, Laura, Jasmijn, Thura, Hannah en Cornelis?