11.4°C, 3Bft. Inloggen

Nabeschouwing Novembervieren

Wedstrijdroeiverslag - 10 november 2022 - 20:56 - Door Maud Meerkerk

Eindsprinten is overrated. 

Het was fris, het was regenachtig, het was winderig, maar dit valt ook allemaal samen te vatten als; het was sfeer! De Novembervieren stonden afgelopen weekend op het programma. De vier kilometer die de roeiers en stuurtjes te wachten stond werd gevaren met een aantal regenbuien en een aardig meewindje, met name vanaf de omval. Niet alleen de roeiers stond een intensieve race te wachten, maar ook de stuurtjes. Op lange baan wedstrijden heb je namelijk best veel invloed. Een 4 kilometer kan zomaar 4.2 kilometer of misschien wel een 3.8 kilometer worden als er een beetje vaardig wordt gestuurd. Naast veel roeiers, stuurtjes en coaches was namens Proteus ook de IRIS aanwezig die weer haar best heeft gedaan om de meest accurate tijden weer te geven op hoesnelwasik.nl 

Dankzij wat lief lachen van Chiel en niemand minder dan Niels van der Zwan, stond de bowa van Proteus bij Willem III geparkeerd, waar genoten kon worden van de voordelen van een burgervereniging. Lekkere stoelen, lieve leden en een goed taartje. Natuurlijk moest hiervoor wel een wedstrijd verroeid worden en dat is Proteus best goed afgegaan.

De vroegste sessie van de dag, blok 1, zorgde ervoor dat iedereen voor 7.30 in de trein zat richting De Hoop en Willem III. Dit klinkt als verliezen, maar voor blok 1 was er het minst regen en wind opgegeven, dus ieder nadeel heeft zijn voordeel. Als eerst gingen er twee DG4*en van start. Een combi bootje met Maud (Skøll), Marije, Alex (Vidar), Lisa en als stuur Ashraf beten de spits af met Iris, Evie, Hanne, Martine en stuur Merel. Beide bootjes hebben heel knap aan menig ander vereniging laten zien wat ze waard zijn en werden respectievelijk 4e met 14:28.3 en 6e met 14:32.2 binnen hun veld van maar liefst 15 bootjes. Verder wist de DG4+ met Brigitte, Roos, Lidia en invaller Sophie hun hoofd koel te houden en een keurige race te varen waarbij zij helaas Njord net voor zich moesten laten tijdens de eindsprint. Lica, Emma, Joëlla, invaller Danique en stuur Annerieke zijn met 15:48.1 over de finish gekomen en hebben hierbij Skadi achter zich kunnen laten. 

Terwijl de dames verregend en vermoeid het water af kwamen, stonden de heren en de lichte dames klaar voor het tweede blok. Coxboxen werden doorgegeven, er werden laagjes aangedaan en zo kon de LHG4* met Rinze, DJ, Jorrit, Stan en Dennis het water op. Een ander bootje dat naast het wedstrijdplan ook nog een last minute thermoplan heeft gemaakt (wie heeft uiteindelijk wiens broek aan gehad?) kon ook vertrekken in het HB4* veld. Kjell, Maarten, Joppe, Gilles en Nynke hebben hier een deel van het veld aangeveegd en moesten helaas alleen Triton voor zich laten. Bij de lichte dames zijn Isabel, Rina (Skøll), Inge en Julia met stuur Nadine in blok 2 van start gegaan. Na aardig wat dubbeltweeën en skiffen, was de 4* blijkbaar geen probleem en hebben zij met een tijd van 15:04.9 de 5e tijd gevaren!

Tijd voor het derde en tevens laatste blok van de dag. Hier mochten de laatste mannenploegen laten zien wat ze in huis hadden. Het HG4+ veld is gestart door Lars, Tom, Hein, Dennis en Céline, die een tijd van 14:20.3 hebben gevaren en hierdoor net de boot van Wouter, Ties, Zygi, Bob en Richelle langs hebben moeten laten gaan. Ook hadden wij deelnemers in het HE4+ veld. Hier werden wij vertegenwoordigd door de enige roeier in het veld zonder WK-uitzendig, Johannes. Samen met Vosse, Thijs (Njord), Dolf (Orca) en Aniek (Orca) was het doel niet laatste worden met in het veld een bondsbootje en de oude vier van triton. Dat is gelukt! Met een tijd van 13:03.7 hebben zij Nereus achter zich gelaten. 

Al met al was het een passend weertje voor de Novembervieren en is er weer gestreden door zowel coaches (,want die hebben ook zeker weer en wind getrotseerd), roeiers en stuurtjes. Note to iedereen voor de volgende keer; fix van tevoren een pakje, regenbroek en matchende thermo’s. ;)