Vaarverbod: Windkracht 7 Inloggen

Voorbeschouwing Argo Najaars Slotwedstrijden

Competitieroeiverslag - 04 november 2022 - 11:15 - Door Cathelijn Bogers

Per Slot van rekening de laatste!

Het is dit weekend tijd voor de hele vereniging om de tocht af te leggen naar de groene enthousiastelingen in Wageningen voor de 15e editie van de Argo Najaars Slotwedstrijden. Of nou ja, alle 9 startende ploegen (en onze eigen CT die gaat werken aan zijn stuurcarriere). Goed om hierbij te vermelden is dat er een stuurtoets is die 24 uur van te voren gemaakt moet zijn. De wedstrijd wordt verroeid op het Wageningse Havenkanaal. Het vaarwater is een redelijk rechte baan van 500m voor de onervaren C4+en, onze ervaren roeiers zullen een 1000m roeien. Voor hen is er op een kwart van de afstand een extra uitdaging toegevoegd: een keerboei. Als je deze mist knal je tegen de kant aan dus zorg voor een mooie ronding. Als het goed is, is iedereen getraind door de Knorrestijn. De eerste 200m voor deze keerboei mag je niet inhalen, dus er kan met tactieken worden gespeeld: ga je energie sparen en zorgen dat je de bootjes achter je hindert, of ga je boegbal-kleven en meteen inhalen wanneer het mag? Een ding is duidelijk, de Rijn mag je niet oproeien, dus de picknickmand voor dit toeristische uitstapje kan je thuis laten.

Met de Argo Najaars Slotwedstrijden wordt de najaarsbokaal afgesloten (de naam gaf het misschien al weg). Dit is dus de laatste kans om je ploeg een plek hoger te roeien, of je plek te behouden. In de 2x starten, op zn Delfts, alleen maar … vrouwen. De Ziekenboeg en Linda-Lotte (plek 10 in de bokaalstand) gaan de strijd aan. Op zaterdag liggen bij de mannen alleen maar 4+en op het water: Badbeer (5e in de bokaal), Beauvengemiddeld (32e), A-Boot, Zeuven (1e in de bokaal) en Consistent (20e in de bokaal) zullen zich aan de keerboei wagen. Op zondag starten er twee damesploegen in de 4+: Hocus Focus (9e in de bokaal) en Relatief. 

Zullen de laatste taarten van het seizoen nog worden binnengesleept? Gaat Zeuven hun tweede bokaal winnen? De uitslagen zullen te vinden zijn op TimeTeam. Op de goede afloop zijn vereiste voor deze wedstrijd natuurlijk sterke benen, een goed humeur en mooie kaplaarzen.