Vaarverbod: Windkracht 7 Inloggen

Grolsch 0.0 Najaarswedstrijden a.k.a. Apesop

Competitieroeiverslag - 27 oktober 2022 - 21:58 - Door Hannah Godding

Dit weekend is het spektakel van het jaar, de spanning, de sensatie, de enige echte Grolsch 0.0 Najaarswedstrijden!

Beter bekend als de Asopos Najaars, die verraderlijk genoeg op de Bosbaan is. De grote vraag is dan ook of de Fluitjes op tijd bij de start zullen staan, of verdwaald langs het water in Leiden te vinden zullen zijn. Voor hen is de Asopos najaars een hele belangrijke wedstrijd, aangezien het de allereerste wedstrijd tegen andere verenigingen zal zijn. Doodeng zo’n wedstrijd, al helemaal met heel sjaars roeiend Nederland op het water. Dus hoeven ze slechts 500m te roeien, om de schade beperkt te houden. Ook mogen de Fluitjes na dit weekend eindelijk gaan ploeg vormen, of uiteraard selectie lopen. 

Want de selectie begint volgende week! Dat betekent dat de mensen van de voortraining dit weekend ook hun eerste wedstrijdmoment als potentieel selectielopers hebben. Op zaterdag mogen de mannen zich bewijzen, en op zondag zijn de vrouwen aan de beurt. 

En in het kader van semi-wedstro zijn, zijn er dit weekend ook jeugdroeiers aanwezig op de Bosbaan. Er zijn velden voor de fanatieke roeimeisjes en -jongens van 16 en 18 jaar. 

Ook zullen op de Asopos najaars de hopend clubachten voor het eerst een wedstrijd roeien, en moeten ze zich bewijzen tegenover Nederland (geen druk). En ja: clubACHTEN, want dit jaar heeft Proteus Godzijd(r)ank eindelijk weer een hopend Dames clubacht! Go Radtslag! 

Tot slot starten er ook nog mensen die gelukkig wel al wedstrijden hebben geroeid dit jaar: namelijk de roeiers van de Najaarsbokaal. Voor hen is dit alweer de 6e wedstrijd (strijders), en dat brengt het een en ander met zich mee. De dames van Quadrip maken dit weekend namelijk kans op de bokaal!  

Verder moet er nog even trots vermeld worden dat Proteus-Eretes met 75 startende bootjes de best vertegenwoordigde vereniging aanwezig zal zijn!  

PS. naast Grolsch 0.0 zal er ook gewoon alcoholvol bier aanwezig zijn.