8.6°C, 4Bft. Inloggen

Nabeschouwing Roseninsel

Competitieroeiverslag - 15 oktober 2022 - 14:56 - Door Annelouk van Mierlo

Verlaat maar vermakelijk verslag vanaf Oktoberfest

Aan het begin van deze heroïsche roei-reis moet je natuurlijk wel het juiste paard bestijgen. Er stond een zwarte en witte dekhengst klaar voor vertrek aan de voet van het koffiezet apparaat van de DSR. In het ochtendgloren begon de lange reis die uiteindelijk een overwinning zou opleveren. Deze 8 zonen van poseidon en Aphrodite vertrokken richting die autobahn, opweg naar de bierkeller van Duitsland. Het beloofde vlotte asfalt bracht snelheden van 0 tot 205 km/u met zich mee.

Nadat dit zooitje ongeregeld aangekomen was bij de jeugdherberg moest er wel gezocht naar schnitzel. De sterren restaurants werden voorbij gekeken en de plaatselijke snackbar werd aangedaan. De Duitse efficiëntie was goed te zien aangezien het aantal gerechten dat per vierkante meter werd geserveerd hoger was dan wij allemaal hadden gezien. Uiteraard hoort hier een biertje op de goede afloop bij. Helaas waren we Tom en Pieter kwijt, die na een avontuur in de bosjes dichter tot elkaar en tot god zijn gekomen.

De volgende ochtend moesten we al vroeg op pad om Aphrodite af te zetten bij de stuur instructie. Na de vraag gesteld te hebben ‘moeten we nou links- of rechtsom het eiland om’, keken een aantal Duitsers toch wel erg bezorgd. Hier kwamen we erachter dat het eiland verboden terrein was en er gewoon een keerboei zou zijn :(, van dit soort compo praktijken schrokken deze extro’s natuurlijk enorm. Al de trainingen om het eiland op de schie waren nu teniet gedaan. Nu de route naar glorie bekend was, gingen we op zoek naar het slagschip wat ons daarbij zou helpen. Vanaf de Münchener Ruder-Club werd er door oude mannetjes naar het water gewezen dat die mogelijk van ons kon zijn. Nadat drie aangewezen boten toch niet van ons waren, kwam daadwerkelijk ons slagschip aanvaren. Een witte schnellebacher met vleugelriggers en riemen met houten hendels, mooier kon het niet zijn.

Na 500 meter opgeroeid te hebben werd het tijd om een plekje aan de start te bemachtigen. Vlot starten was een eigenschap die menig lichte pik nog wel onder de knie heeft en dus lag ons puntje voor zo’n 30 andere boten. Nadat de eerste 1000 meter van de 12000 verstreken waren, moesten we helaas twee bootjes voor ons dulden. Tot de keerboei was het vechten om een plekje met een U23 ploeg, nadat het toch maar weer bleek dat Nederlanders minder rechtlijnig zijn dan Duitsers was er na de keerboei geen angst meer voor het verliezen van de derde plek. Jeroen had voor de verandering zijn gebruikelijk snoekje omgewisseld voor een brokje zowel tijdens als na de race.
Voor een sfeerimpressie hier wat drone beelden:http://https://www.mrsv-bayern.de/wp-content/uploads/videos/RoIn2022_Rennen_2.mp4 

Nadat de warming up voorbij was kon er aan het echte werk begonnen worden. De eerste halve liters werden ingeschonken aan de rand van het pittoresque meer met uitzicht op de alpen. Na nadrukkelijk verzocht te zijn om te blijven hangen tot de echte prijsuitreiking moest er nog meermaals geposeerd worden voor de Duitsers die onze “Dutch Jackets” helemaal de shit vonden. Na lang wachten en vele halve liters later mochten we onze grote prijs in ontvangst nemen voor deze barre tocht. Met de smaak van bier en euforie in onze mond konden we door naar die volgende grote prijs. Juist ja: het Oktoberfest! Na toch de eerste maaltijd van de dag bij de burgerking genuttigd te hebben, kon rond een uur of 5 kon het terrein betreden worden.
De gevulde mondjes vielen opslag weer open door het bizarre fenomeen wat oktoberfest heet. Met de verwachting van een klein dorpsfeest was er een gigantische bier-kermis ter formaat van de stad Delft. Alle normen en waarden werden bij het betreden van deze speeltuin bij de poort achter gelaten. Dat de normen en waarden nog dieper konden zakken bleek wel weer toen we de eerste Nederlanders tegen kwamen. Als je Hiddel wel eens krop sla hebt zien verorberen dan je weet hoe deze man een kip uit een kartonnen zak at. Zelfs deze lichte pikken kregen na het zien van dit fenomeen geen honger meer.

Het drinktempo werd verdubbeld, halve liters werden liters, stappen werden halve stappen, pullen werden emmers en zonen van poseidon gingen zweven. Bij een van de attracties ging niet alleen het apparaat omhoog maar ook de stem van de heer Doelman. Naarmate er meer liters naar binnen werden gegoten vervaagde ook het beeld van de avond.

Hier nog een paar flarden uit het geheugen van een paar dronken lichte pikken; Gesprekken met Amerikanen over het 2nd amendment lopen altijd verkeerd. Als je op een elektrische step rijdt, blijf uit de buurt van fonteinen. Een kinderfiets jatten is altijd een goed idee en blijkt een goed ruilwaar te zijn voor een elektrische step, maar fiets > step.

Brak terug in onze scheurijzers was de snelheid maar beperkt tot 150 km/u, de bakken koffie bleven vloeien en er werd teruggeblikt om een mooi weekend. Ook werd er vooruit geblikt naar volgend jaar want drie maal achter elkaar een wisselbeker winnen is meenemen. Voor de mensen die het hele verhaal hebben doorgelezen (chapeau), onze prijs was ook voor iets wat heel lang duurde: die voor de vereniging met de langste aanreis naar de wedstrijd.