8.2°C, 4Bft. Inloggen

Voorbeschouwing WCIII

Wedstrijdroeiverslag - 08 juli 2022 - 10:31 - Door Annelouk van Mierlo

van de live verslaggever Vosse.

Hoewel in Nederland bijna alle wedstros al een week uittraining zijn, is er dit weekend in Luzern nog een wedstrijdje voor de nationale ploegen: de derde World Cup. Dit jaar heeft de bond besloten om niet naar WC3 te reizen. Dit geeft wel de ruimte voor talentenploegen om hierheen te gaan. Op "the lake of the gods" zullen een paar Nederlandse boten strijden voor een mooie tijd.

Fun facts over Luzern:
- De bijnaam "lake of the gods" is gegeven door een Japanse official toen in 1963 de eerste World Cup in Luzern was. De naam is terecht, omdat het echt behoorlijk mooi is hier.
- Er is naast de start een camping, incl zwembad NAAST de startblokken.
- Er mag maar 1 wedstrijd gehouden worden in Luzern per jaar. Dit komt omdat het in een beschermd natuurgebied ligt.

Ik (Vosse) heb me tijdens de westelijke regatta weten te kwalificeren voor WC3 met de FISU/Henley 8+ waar ik al een tijdje mee roei. Deze World Cup is echt een kers op de taart van een episch seizoen, en ik ben ontzettend trots om zo het jaar te eindigen. 
In het M8+ veld doen een paar grote namen mee: Duitsland, Engeland, Australie, Roemenie. Een A-finale wordt flink lastig, maar een mooie tijd wordt sowieso haalbaar.

Susannah Duncan start namens Frankrijk in de LW1x. Hier zal ze o.a. tegen grote Nederlandse namen Tosca en Phaedra starten.
We kennen Susannah natuurlijk als Engels U23 talent die, na een jaar coaching van Jasper Konijn, goud heeft gewonnen op het U23 WK in de skiff. Blijkbaar heeft ze de stap gemaakt naar Frankrijk. Allez!

Volg de wedstrijd hier:
https://worldrowing.com/event/2022-world-rowing-cup-iii