7.6°C, 2Bft. Inloggen

Voorbeschouwing Proteus-Eretes Lustrum Slotwedstrijden

Wedstrijdroeiverslag - 01 juli 2022 - 22:31 - Door Marnix Tijhuis

De ontknoping

Geschreven door Annelouk met kleine aanvulling van Marnix 

Waar sommige studenten al lekker vakantie aan het vieren is komen de wedstrijdroeiers van Proteus nog een laatste keer bij elkaar voor de Proteus-Eretes Lustrum Slotwedstrijden. Wegens ons mooie lustrum hebben wij de eer om deze mooie wedstrijd dit jaar te mogen organiseren. De Conclucie is al maanden bezig om het voor te bereiden en veel leden zullen dit weekend voor Proteus hun beste beentje voor zetten. 

Op de slot worden vaak alle boten van stal gehaald om zoveel mogelijk nummers te starten? Waarom vraag je je misschien af? Zodat je helemaal leeg je eerste goudgele rakker naar binnen kan werken na de laatste wedstrijd. Maar als je het mij vraagt wat het allermooiste aan de slot is moet ik toch antwoorden met dat de wind eindelijk een keertje mee staat. 

Eerstejaars 
Eerstejaars zwaar gaat dit weekend in het HG4+ veld mee doen aangezien ze al een blikkie in de pocket hebben. Zij zullen het onder andere opnemen tegen 2 boten van de middengroep. 

Eerstejaars licht gaat lekker eierkoeken versieren en bonden met de ouderejaars lichte pikken. 

Eerstejaars lichte dames gaan hun best doen om nog even die laatste keer de A-finale te halen. 

Development
De zware dev4- is dit weekend opgesplitst en zullen in verschillende velden terug te vinden zijn. Onder andere tegen de ejz in het HG4+ veld. 
De zware dev4 van Wouter starten met z'n viertjes HGb4- en Dev4-. Hard starten hebben ze laten zien dat we kunnen, nu nog 2k vasthouden. Op zondag starten floppie en marko HE2- en bob en Wouter de HG2+ met Mieke als stuur

De dames dev4- heeft een klein uitstapje gemaakt naar de skiff. Gaan ze harder met meer meningen aan boord? We gaan her zien in de viermet. 

De lichte development 4 gaat voor nog een laatste keer hun best doen om Asopos te pakken. Hoewel veel mensen blij zijn met wind mee vindt deze boot het een beetje jammer. Aangezien deze boot beter roeit met wind mee. Het klassement winnen gaat ze waarschijnlijk niet meer lukken(tenzij Asopos uitweegt) maar een 2e plek zit er zeker wel in. De twee de lichte boot heeft het vorige week goed gedaan, nu is het de taak om dit door te zetten. 

De dames 2x hebben wel kans om beginner af te worden, en als kers op de taart zullen ze ook nog met laga in de 4x starten. 

Ouderejaars
Er zijn natuurlijk wat ouderejaars in Henley (niet Henley) dus de mannen zijn wat minder vertegenwoordigd. De rest start natuurlijk in zoveel mogelijk nummers. Het principe spreidt uw kansen wordt benut, maar we zijn niet de enige vereniging die dit gedaan heeft. 

Maar wat misschien nog wel spannender zal zijn is het uittrainingsfeest. Hoe reageert je lichaam na een half jaar geen alcohol op eindelijk weer een biertje. Kom zondag avond gezellig naar de Bierkeller (als je een kaartje hebt) en zie het spektakel ontvouwen….