8.6°C, 4Bft. Inloggen

Nabeschouwing Gyas Meerkamp

Competitieroeiverslag - 28 juni 2022 - 17:00 - Door Cathelijn Bogers

Het laatste weekend

Met 33 ploegen zijn wij voor een laatste maal dit seizoen afgereisd naar het verre Noorden om daar de Gyas Meerkamp te roeien. Deze vond plaats op het Hoornse Meer, een idyllische locatie tussen eilanden waardoor het voelde als een vakantieoord. Mooi meegenomen is, is dat het ook echt vakantie is. Het was een intens weekend met erg weinig slaap voor de meesten, zo ook Laga nadat zij in de A-finale in het 4+ getaart hadden: “en dat op 3 uur slaap!” Weird flex but ok. Om dit laatste weekend goed af te ronden heeft het weer zich van alle kanten laten zien; het heeft gewaaid maar ook niet, we zijn verbrand en nat geregend. Waar het letterlijk heeft geregend viel het metaforisch regenen van taarten tegen. Van die 33 ploegen hebben 3 (goed in thema) ploegen getaart.

Dit begon op zaterdag met het Beuncommissariaat met Mees, Axel, Jorn, Luigi en Lisanne. Deze taart werd driekwartier later gevolgd door de eerste taart van dit seizoen van Rigoreus met Quinten, Jord, Dajo, Johannes, Max, Douwe, Mark, Furat en Merel. Zij volgen duidelijk de leer van ‘stoppen op je hoogtepunt’. Fun fact over deze race: Rigoreus heeft gewonnen van het broertje van Ries en Vosse. Op zondag is er getaart door Hocus Focus met Vera, Els, Helena, Irene en Marijke. Het blijkt dat poule 3 mogelijkheden biedt. Beunen tot we Kreunen zijn 2e geworden in de A-finale maar hebben wel de bokaal gewonnen! Hun grootste tegenstander, een Gyas bootje, is door Gyas gedegradeerd naar een veel slechtere boot voor deze wedstrijd. Dat maakt winnen wel makkelijker. Er worden nu plannen gesmeed voor wellicht een combibootje voor het najaar. Hoe dat gaat werken met forenzen tussen Delft en Groningen is een grote vraag.

Naast het roeien bood het weekend genoeg entertainment. Zo hebben we kunnen genieten van een 4+ die omging tijdens het vlotten. Hoe ze dat precies voor elkaar hebben gekregen is nog steeds een raadsel. Ook is er een 4+ gespot die niet door 4, niet door 5, maar door maar liefst 7 mensen werd getild. Verder was Formule Beun (en alle andere viertjes in hun omgeving) voorzien van een DJ-feature in de vorm van Céderic als stuur die muziek door de coxbox speelde. Focus voor de race was twijfelachtig, misschien komt daar toch die 2e plek vandaan?

Al met al hebben we kolossaal genoten van dit laatste wedstrijdweekend en hebben we nu al zin in volgend jaar.