13.4°C, 6Bft. Inloggen

Nabeschouwing koninklijke Holland beker

Wedstrijdroeiverslag - 28 juni 2022 - 10:55 - Door Lotte Beukers

Hoeveel Nederlandse kampioenen zijn we rijker?

Nu inmiddels de meeste Proteers onderweg zijn naar een welverdiende vakantie bestemming, is het tijd voor wat leesvoer voor onderweg. Want wat heeft er nou zich precies afgespeeld op de Koninklijke Holland beker van afgelopen weekend.

Hoewel het sommige zal verbazen is het een wedstrijd waarin het goed mogelijk is om Nederlands kampioen te worden. Je krachten worden hier gemeten aan internationale ploegen en als je geluk hebt en er starten olympiërs in je veld dan valt er nog wat mee te verdienen ook mits je natuurlijk de A-finale wint. Is het ons gelukt om Nederlands kampioen te worden? Ja zeker 4 keer maar liefst!

Als eerste werd Lisa Nederlands kampioen in de 2X, in combinatie met vidar! Al te lezen in de voorbeschouwing startte Vosse in de 8, hier was hij even vergeten te melden (Very humble) dat, als hij deze wedstrijd zou winnen niet alleen Nederlands kampioen zou worden maar ook gelijk Elite. Een status die zijn twin (Ries) in 2019 al had bereikt. Met deze zelfde ploeg reist hij komend week af om de Henley te starten en World Cup III over twee weken!

OJM starten in de 4- ja dit betekend voor deze ploeg, dat het weer sturen geblazen was, wat ze al een tijdje niet hadden gedaan, omdat deze combi naar de Henley gaat met stuur. Maar dit mocht de pret niet drukken, want ze hebben het voor elkaar gekregen om binnen een seconde van U23 4- te blijven. Voor deze selectie is Johannes uitgeselecteerd, hadden ze hem toch maar gehouden, want deze jongeman heeft het in zich om goed hard op de benen te staan!

De U23 van de dames daarentegen wist wel te winnen van de womens Henley 8+ met daarin Annelouk, Ingmar, Marije, Janna en Ashraf als stuur. Maar dat is ook niet zo vreemd als je er twee Proteers in gooit, wel te verstaan: Evie en Iris. Deze meiden werden hierdoor ook Nederlands kampioen in het NK-open W8+ veld.  Ze lieten de andere bootjes in hun golven achter en hadden een voorsprong van 11 seconde op de rest van het veld. De Australische dames die ook meededen aan het veld moesten toch echt hun meerdere erkennen aan al onze dames.

Ejz heeft het voor elkaar gekregen om een nieuw PR te bemachtigen en om maar niet te zwijgen over Sander zich had voorgenomen om in de voorwedstrijd binnen 15 sec van de Kjetil Borch (Norse olympiër) te blijven, prenk dit werd toch maar 1 seconde. Hiervoor werd hij beloond in de halve finale die de dag er na plaatsvond met een aanmoediging van deze Noor.
In het development veld viel er een krachtmeting plaats tussen de ploeg van Hidde en Chris waarbij de ploeg van Chris aan het langste eind trok en de 2de plek binnen sleepte terwijl de ploeg van Hidde 2 plekjes later over de finish kwam. Dit belooft dus veel voor komend weekend.

C/D finales ben jij gek we doen alleen aan A of B finales want ons meten aan het wat te roei wereld te bieden heeft is toch geweldig?!
En met de aanmoediging van ons bestuur leverde dit alleen maar 2de t/m 6de plekken op! Gaan we kriskras over de uitslagen van dit weekend heen. Ja, maar hoewel je denkt een 5de of 6de plek is niet geweldig, vergeet niet dat de roeiers zich gemeten hebben aan internationale ploegen. Dus wie behaalde welke plek nou:
Alle tweede plekken gingen naar W4-, LW4x, M4x, W8+ en de LMdev 4-.
Alle derde plekken: W4x, LM4x, W2x, MFm 4+, W8+, M4x, LM 2-
Alle vierde naar: M4-, LMdev 4-
En de vijfde en zesde plekken gingen naar: LWdev 2x, Mdev 4-, M1x, LW 2x

De hele grap van dit weekend is desondanks dat het een serieuze wedstrijd is , waarbij de mogelijkheid er is om in elk pakje te starten zolang, het maar uniform is binnen de boot. Zo kwamen de oude Proteus pakjes weer terug naar voren en de knal oranje vlapakjes van de midden groep mannen waren ook van de partij.

Alle winnaars gefeliciteerd en voor alle andere ploegen het is tijd om jullie voor te bereiden op de NRSF slotwedstrijden die aankomend weekend zullen plaatsvinden. Nog even doorbijten jullie zijn er bijna!