8.6°C, 4Bft. Inloggen

Nabeschouwing ORCA Slotwedstrijden

Competitieroeiverslag - 24 juni 2022 - 23:17 - Door Hannah Godding

De stuurboordbokaal is sjaars af!

Afgelopen weekend mochten de roeiers stuurboordbokaal, kruithuisbokaal, Noord Willems bokaal, skiffbokaal, Ask en Emblabokaal, nog een laatste keer dit seizoen de wedstrijdwateren betreden (en voor de Quadruppel en Bakboordbokaal een voorlaatste keer). Het was weer een heus spektakel op de Bosbaan (een moeilijke locatie voor enkele lente roeiers: “maar ORCA is toch Utrecht, waarom is het dan in Amsterdam”) met roeiers van alle soorten en maten en vooral niveaus, die 2k en 1k mochten starten. 

Tijdends de laatste wedstrijd moet je natuurlijk wel shinen, dus zijn er maar liefst 8 taarten door Proteus verzameld! 
De eerste taart van het weekend was voor de heren van (D)FC BARF met een tijd van 3:50,39 tijdens de finale. Met die topprestatie slepen ze ook meteen de stuurboordbokaal binnen, niet echt onverwachts aangezien ze dit seizoen slechts een keer hebben verloren. 
(Disclaimer: de bokaaluitslagen zijn nog niet bijgewerkt dus wellicht is dit fake news)

De tweede was voor Esther Spruit in het DErv 1x veld met een tijd van 9:06,43 tijdens de finale. Daarmee sleept ook Esther een bokaal binnen, namelijk de skiffbokaal. Gefeliciteerd!! (Maar wellicht fake news - zie disclaimer)

De derde taart ging naar EJDubbelD in het DErv 2- veld. Daar hebben Eva en Heleen een tijd van 9:17,94 neergezet tijdens de finale. Daarmee hebben zij de 3e plek te pakken in de Noord Willems bokaal (van de drie maar podiumplek blijft podiumplek). Gefeliciteerd! (Of niet - zie disclaimer)

De eerste taart op zondag was voor Emre Karaosmanoglu, die in het HErv 1x veld wist te taarten met een finale tijd van 8:26:63.

De vijfde taart alweer was voor PSIdi Gonzales met Saul en Pim in het HErv 2- veld. Ze hebben tijdens de finale een tijd van 7:43:46 neer weten te zetten. Hiermee hebben zij de Noord Willems bokaal (waarschijnlijk - zie disclaimer) gewonnen. Gefeliciteerd heren!

Nummer zes was voor Anouk en Martiene, die in het DErv 2x veld een finaletijd van 8:00,06 hebben neergezet. En ook zij hebben hiermee de eerste plek te pakken in hun bokaal: de Ask en Embla (hoogstwaarschijnlijk - zie disclaimer). Gefeliciteerd dames!

De zevende taart was voor de heren van Beunen tot we Kreunen in het HEvr 4* veld. Zij hebben tijdens de finale een tijd van 6:50,04 neergezet. 

De achtste en laatste taart van het weekend was voor (D)FC BARF, nummer 2 van het weekend voor de heren. Deze is met een verschil van een boegbal op Njord gewonnen. Zij hebben tijdens de NSK finale een tijd van 7:50,82 neergezet, en mogen zichzelf daarmee de beste onervaren C4+ herenploeg van Nederland noemen! Gefeliciteerd!!

Sommige mensen waren minder enthousiast om te roeien: zo hebben de heren van Magna Lux aan het bestuur gevraagd of ze de finale misschien konden overslaan. 

Aanmoediging langs de kant was er in iedergeval voldoende, alleen snappen de Amsterdammers het niet helemaal en was er een ALLEZ BROODHUIS vanaf de kant te horen.

Verder noemenswaardig (maar onder voorbehoud) zijn:
De heren van Steen Papier Bier die de Ask en Emblabokaal hebben gewonnen!!
De heren van Parallel met een 4e plaats in de Stuurboordbokaal.